Helyi közélet

2012.01.17. 17:48

Koltay Gábort támogatta a színházi társulat többsége

Miskolc - Szimpátiaszavazást tartottak kedden a Miskolci Nemzeti Színházban - a társulat ülésén az igazgatói posztra pályázók mondták el a teátrummal kapcsolatos elképzeléseiket.

Miskolc - Szimpátiaszavazást tartottak kedden a Miskolci Nemzeti Színházban - a társulat ülésén az igazgatói posztra pályázók mondták el a teátrummal kapcsolatos elképzeléseiket.

Mint ismert: a fenntartó miskolci önkormányzat nonprofit kft-vé alakítja a színházat, és az ennek vezetésére kiírt pályázatra Kiss Csaba rendező, drámaíró, dramaturg, valamint Koltay Gábor filmrendező, a Szabad Tér Színház egykori vezetője jelentkezett. Kettőjük közül választ vezetőt a miskolci közgyűlés, várhatóan január 31-én. A társulati tagok a meghallgatás után szimpátiaszavazáson nyilvánítottak véleményt: 111:60 arányban Koltay Gábort támogatták.

A jelöltek meghallgatása szerdán a fővárosban folytatódik, ahol a pályázatok elbírálására létrehozott bizottság mond véleményt. Ebben a testületben két szavazat már biztosan Koltay Gáboré, miután a színházat képviselő érdekvédők - Balázs András szakszervezeti vezető és Farkas Gábor, az üzemi tanács vezetője - a társulati ülésen is megerősítette, hogy a színházi dolgozók többségének akaratát képviselik majd. (A bizottság további tagjai: Gyüdi Sándor szegedi igazgató, Soós Péter rendező, Seregi Zoltán rendező és Szűcs Gábor rendező mellett a fenntartó képviseletében Kákóczki András, a miskolci városháza osztályvezetője, valamint Molnárné Palotai Marianna városházi csoportvezető, a szaktárcát Szakmáry Dalma képviseli.)

Az elhangzottakra visszatérünk.

ÉM-BA


Miskolc - Nyilvános társulati ülésen hallgatják meg ma a Miskolci Nemzeti Színházban az igazgatói pályázatra jelentkezett szakembereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában