Helyi közélet

2012.01.30. 08:09

Kedden dőlhet el, ki lesz a miskolci színház új igazgatója

Miskolc -  Kedden reggel 8 órára hívták össze a miskolci közgyűlés rendkívüli ülését – értesült az Észak-Magyarország.

Miskolc -  Kedden reggel 8 órára hívták össze a miskolci közgyűlés rendkívüli ülését – értesült az Észak-Magyarország. A képviselő-testületnek arról kell döntenie, hogy kit bíznak meg a Miskolci Nemzeti Színház működtetésére létrehozandó nonprofit kft. vezetésével. Az erre kiírt pályázatra Kiss Csaba rendező, drámaíró, dramaturg és Koltay Gábor filmrendező, a Szabad Tér Színház korábbi vezetője jelentkezett. Utóbbi jelöltet támogatta a színház társulatának többsége, illetve az ő képviselőik szavazatainak köszönhetően a pályázatok elbírálására létrehozott bizottság szavazó tagjainak többsége is. A jelölteket hétfőn hallgatja meg a közgyűlés kulturális ügyekkel foglalkozó bizottsága. Úgy tudjuk, két további bizottság (a jogi, illetve a városgazdálkodási) is napirendjére vette a színház ügyét.

Mint ismert, a színházigazgató-választás azt követően került napirendre, hogy a művészeti intézményt fenntartó önkormányzat többsége a nonprofit társasággá alakulást támogatta, és nem kívánt együtt dolgozni a jelenlegi igazgatóval, Halasi Imrével, akinek megbízása csak az év végén járt volna le. A nonprofit társaság február 1-től működne, ekkortól szólna az új igazgató megbízása.

ÉM-BA

Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház az elmúlt évadban 124 384 ezer fizető nézőt és 479 saját előadást jegyzett. Az ezzel kapcsolatos kérdés az volt a két pályázóhoz: megválasztásuk esetén saját programjukkal mit ígérnek: megtartják, netán meghaladják ezeket a mérőszámokat?

Miskolc - Mit szólnának a jelöltek, ha a város visszavonná a pályázatát?

Miskolc - Ez a kérdés is elhangzott a fórumon: tudnának-e úgy együtt dolgozni, ha külön választanák a színház szakmai és menedzseri posztját (a fenntartó önkormányzat a színházat majdan működtető kft. élére keres ezzel a pályázattal ügyvezetőt).

Miskolc - Kiss Csaba csapattal érkezne Miskolcra, ha őt választanák meg, Koltay Gábor művészeti vezetővel.

Miskolc - A színház nem nélkülözheti a közönséget – emlékeztetett az abszolút közönség lapunk fórumán.

tovább »

Miskolc - Mit gondol a miskolci közönség, milyen színházat szeretne, és ehhez melyik jelölt „passzol”?

Miskolc - Törvényességi vizsgálat indult a miskolci színházban az igazgatói posztra pályázókról tartott szavazás ügyében. A szinház.hu című szakportál hírét Dobos Tímea, a városháza szóvivője lapunknak megerősítette. Egyelőre annyit tudott elmondani: a jegyzőnek kötelessége megvizsgálni, hogy betartották-e a jogszabályokat, ezt más esetben is megteszi. Most is ez történik: bekérte a jegyzőkönyveket a színháztól, de nem kapta meg, csak a rövidített változatot. Megkerestük a színház szakszervezeti vezetőjét, Balázs Andrást is, aki annyit mondott: a vizsgálat lezárultáig nem kíván nyilatkozni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában