Helyi közélet

2012.01.06. 12:49

Jövő szerdán születhet ítélet két borsodi politikus ügyében

Miskolc, Onga, Debrecen - Pénteken mégsem született jogerős ítélet a volt közgyűlési alelnök és az ongai polgármester büntetőügyében a Debreceni Ítélőtáblán.

Miskolc, Onga, Debrecen - Pénteken mégsem született jogerős ítélet a volt közgyűlési alelnök és az ongai polgármester büntetőügyében a Debreceni Ítélőtáblán.

 

Jövő szerdán már várhatóan már tényleg ítéletet hirdet a Debreceni Ítélőtábla abban az ügyben, amiben két borsodi politikus sorsa dőlhet el.

Gergely Zsolt, korábbi fideszes megyei közgyűlési alelnököt első fokon hat év letöltendő szabadságveszésre ítélte a bíróság, mert megalapozottnak találta a vele szemben benyújtott vádat, miszerint anyagi előnyért 2007-ben áron alul akarta eladni a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) épületét két vállalkozónak, míg Madzin Tibor, ongai polgármesterre öt év letöltendőt szabott ki, mert bizonyítottnak találta, hogy ugyanazon üzletemberektől egymillió forintot fogadott el, hogy közbenjárásával a vállalkozók tulajdonában lévő terület művelési ágát az ongai képviselő-testület megváltoztassa.

Az ítélet ellen mindkét politikus fellebbezés nyújtott be, így került ügyük az ítélőtábla elé, ahol a tervek szerint már november hetedikén jogerős ítéletnek kellett volna születnie, de a perbeszédek után a bíróság újra megnyitotta a bizonyítási szakaszt, és ingatlanforgalmi szakértőt rendelt ki. E szakértőt hallgatták meg pénteken, ám a várakozásokkal ellentétben ismét elhalasztotta – ezúttal jövő szerdára – az ítélethirdetést a bíróság.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában