Helyi közélet

2012.01.09. 18:31

Az udvari illemhelyen adta meg magát Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes - Mégiscsak gyilkost és mégiscsak üldöztek a keresztesi rendőrök.

Mezőkeresztes - Mégiscsak gyilkost és mégiscsak üldöztek a keresztesi rendőrök.

Korábban arról tájékoztattunk olvasóinkat, hogy egy mezőkeresztesi olvasónk telefonhívása szerint „kommandósok fogtak el egy körözés alatt álló gyilkost” a településen. Amikor megpróbáltunk utánajárni a történetnek, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy valóban történt egy elfogás, de abban nem kommandósok vettek részt, hanem a helyi rendőrőrs parancsnoka és két munkatársa csípett nyakon egy rablásért elítélt helybeli férfit, akit az ünnepekre eltávozásra hazaengedtek a börtönből, ám határidőre nem tért vissza.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy a korábbi, elsődleges információk nem mindenben feleltek meg a valóságnak, a férfi ugyanis valóban emberölés miatt töltötte szabadságvesztés büntetését a balassagyarmati börtönben, ahonnan december 23-án mindössze hatórás eltávozást kapott. Mivel a várost sem hagyhatta volna el, az elfogatóparancsot még aznap kiadták ellene. A szökött gyilkos Mezőkeresztesen egy lakatlan házban rejtőzött el, és amikor a rendőrök kimentek érte, megpróbált elmenekülni, kerítéseket átugrálva, kerteket, udvarokat átszelve próbált eltűnni a rendőrök elől, akik végül egy kerti illemhelyen bukkantak rá. A férfi innen a rendőrök hívására végül előjött, és nem tanúsított több ellenállást. A szökevényt visszaszállították a börtönbe, és várhatóan fogolyszökés miatt felelősségre vonják.

ÉM-SZP


Mezőkeresztes - A mezőkeresztesi rendőrök fogtak el egy 33 éves férfit, aki ellen az egyik BV Intézet fogolyszökés miatt adott ki országos körözést.

Mezőkeresztes - „Kommandósok fogtak el szerdán délelőtt egy körözés alatt álló kétszeres gyilkost Mezőkeresztesen” – értesítette szerkesztőségünket egyik ott lakó olvasónk. Mint Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától megtudtuk, „nem ennyire izgalmas a történet”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában