Helyi közélet

2012.01.03. 18:14

Az Esze lehet a központ Sárospatakon

Sárospatak - Az üresen maradt iskolaépületbe költözhet majd a járási székhely.

Sárospatak - Az üresen maradt iskolaépületbe költözhet majd a járási székhely.

Sokáig járási bíróságként működött a Rákóczi út és az Eötvös út sarkán álló épület, majd később ez az ingatlan adott otthont az Esze Tamás Általános Iskolának.

Üresen maradt

Tíz évvel ezelőtt vonta össze a sárospataki önkormányzat az Esze iskolát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával. Sokáig két külön épületben is folyt az oktatás, de ettől a tanévtől végleg megüresedett az egykori járásbíróság épülete, hiszen a Rákóczi iskolaépületének felújításával és kibővítésével egy ingatlanba költözött az iskola.

A jelek szerint azonban nem sokáig marad üresen az épület, hiszen a hírek szerint még ebben a hónapban elkezdődik a felújítás.

Beköltözhet a járási székhely

– Így igaz – erősítette meg értesülésünket Aros János, Sárospatak polgármestere. – Évekkel ezelőtt már egy 100 százalékos támogatottságú pályázaton nyertünk az épület felújítására 287 millió forintot. Nem akartunk azonban abba a hibába esni, hogy felújítunk egy épületet, aminek nem találjuk a funkcióját, de a fenntartása mégis az önkormányzatra hárul. Felmerült bennünk az a lehetőség is, hogy értékesítjük az ingatlant, amelynek a forgalmi értéke jelenleg 120 millió forint. Azonban miután felmerült, hogy Sárospatak járási székhellyé válhat, ezért úgy döntöttünk, ez az épület ad majd otthont a járási központnak, ezért a megítélt pályázati pénzből 100 millió forintot már le is hívtunk és januárban nekiállunk a felújításnak, hogy a járási központok felállásakor egy minden igényt kielégítő épületben fogadhassuk majd az ügyfeleket.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában