Helyi közélet

2011.12.29. 08:20

Zöld Nyíl: Tárgyalták a villamosok ügyét

Miskolc - Januárban születhet meg a KDB döntése a miskolci villamostender ügyben.

Miskolc - Januárban születhet meg a KDB döntése a miskolci villamostender ügyben. Szerdán tárgyalta a Közbeszerzési Döntőbizottság az AnsaldoBreda olasz járműgyártó cég jogorvoslati kérelmét. A cég a miskolci önkormányzat decemberi döntését fellebbezte meg: a miskolci villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás végeredményeként a Ganz Skoda magyar- cseh céget nyilvánította győztesnek. A villamostenderügy kapcsán tudni érdemes: az önkormányzat korábbi, szeptemberi döntése értelmében az Ansaldo nyert volna, de akkor a Skoda és két másik járműgyártó cég fellebbezett a döntés ellen. A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a döntést, újra eredményt kellett hirdetni, így lett a Skoda az új nyertes.

A spanyol CAF is

Mint ahogy Pintérné Gyuricza Ágnes közbeszerzési tanácsadótól megtudtuk, tegnap lezajlott a tárgyalás, döntés január 13-a környékén várható az ügyben, akkor derül ki, hogy helyt ad-e a KDB az olasz cég kérelmének, vagy elutasítja azt. A Közbeszerzési Döntőbizottság több vesztes cég jogorvoslati kérelmét is tárgyalta a napokban. A spanyol CAF-ét december elején, az ő ügyükben január elején születik döntés. Ők egyébként egy második fellebbezéssel is éltek, ezt még nem tárgyalta a KDB.

A szerdai tárgyaláson az AnsaldoBreda a Skoda referenciáit vitatta, valamint azt, hogy véleményük szerint irreálisan alacsony árat ajánlott a cég a villamosok karbantartásáért. Ez utóbbi kérdéskört zárt ülésen vitatta meg a KDB.

ÉM-HM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában