Helyi közélet

2011.12.31. 16:42

Újévi gondolatok: Ruszkai Nóra - Fogadalom helyett kívánságok

Miskolc - Ruszkai Nóra filmrendezőnek csupa filmes kívánsága van 2012-re.

Miskolc - Ruszkai Nóra filmrendezőnek csupa filmes kívánsága van 2012-re.

Négy lábbal a földön címmel készített újabb dokumentumfilmet Ruszkai Nóra dokumentumfilm-rendező, melyet szerdán mutattak be a Művészetek Házában. A film tulajdonképpen a Miskolci Állatsegítő Alapítvány öt évvel ezelőtti nehéz helyzetéről, majd évekig tartó küzdelméről szól, melynek végén felépült az új állatmenhely a segítők összefogásából és adományaiból. A történet által egyben bepillantás nyerhetünk más civil szervezetek életébe, munkájába is. Ruszkai Nóra nem ismeretlen a miskolci közönség előtt, hisz dramaturgja volt a nagy sikert aratott Sorsod Borsod című filmnek, mely a 2010-es Filmszemlén kategória különdíjat is nyert. A rendező mint fogalmazott nem miskolci, de az egyetem után Miskolcon ragadt, filmjeit párjával, Nagy Istvánnal együtt készíti. Civil foglalkozása tanár, az egyik művészeti iskolában tanít a középiskolásoknak és felnőtteknek alkalmazott fotográfiát, mozgóképi animációt és médiát.

Legyenek bátrak!

Újévi fogadalmat soha nem tesz, de szerinte vannak olyan emberek, akiknek könnyebb egy-egy ígéretet időponthoz kötve betartani. Ruszkai Nóra azonban nem az a típus, ha úgy érzi, hogy változtatásra van szükség akár maga miatt, egy ügy miatt vagy más emberek miatt, akkor azt megteszi akkor, amikor épp szükséges. Erre biztat másokat is. Mint fogalmazott, az ember saját fejlődése érdekében tegyen meg mindent és legyen bátor, ne várja meg a január 1-jét. Kívánságai azért vannak 2012-re. Szeretné, ha új filmje közönségre találna Magyarországon, és izgatottan várja, hogy az újévben rátaláljon egy újabb téma, amivel ismét évekig foglalkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában