Helyi közélet

2011.12.19. 10:22

Újabb áldozatot követelt a hideg Borsodban

Tokaj - Tokaj egyik utcáján pénteken a reggeli órákban egy 63 éves asszonyt találtak eszméletlenül a földön fekve. Az asszony a gondos orvosi ellátás ellenére a kórházba szállítást követően elhalálozott. Az elsődleges megállapítások szerint a nő halálát kihűlés okozta.

Tokaj - Tokaj egyik utcáján pénteken a reggeli órákban egy 63 éves asszonyt találtak eszméletlenül a földön fekve. Az asszony a gondos orvosi ellátás ellenére a kórházba szállítást követően elhalálozott. Az elsődleges megállapítások szerint a nő halálát kihűlés okozta. A nő megtalálásának helyszínén, enyhén lejtős az útszakasz, ami az esőzések miatt csúszós, nyálkás volt. Az asszony ruházata, kézi táskája, valamint a benne lévő személyes iratai, készpénze érintetlen voltak, dulakodásra utaló jel nem volt felfedezhető. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a nő rendszeresen italozó életmódot folytatott, melynek során többször is esett már el és ütötte meg magát.

A bejelentést követően a helyszínre érkező mentősök az idős nő állapotát stabilizálták, az orvos az elsődleges vizsgálatok alapján az idegenkezűséget kizárta és további vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállították. Az asszony a gondos orvosi ellátás ellenére azonban kórházba szállítást követően elhalálozott. Az elsődleges megállapítások szerint a nő halálát kihűlés okozta. A Szerencsi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.

Információs háttér

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig a már kilencen haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak. A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is *túlélni* a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában