Helyi közélet

2011.12.16. 16:35

Tévedést kizáró, 400 milliós fejlesztés

Miskolc - Magyarországon, sőt, mondhatni Európában egyedülálló, úgynevezett Pill Pick® automatizált kórházi gyógyszerelosztási rendszert adtak át pénteken a Megyei Kórház Intézeti Gyógyszertárában.

Miskolc - Magyarországon, sőt, mondhatni Európában egyedülálló, úgynevezett Pill Pick® automatizált kórházi gyógyszerelosztási rendszert adtak át pénteken a Megyei Kórház Intézeti Gyógyszertárában. A rendszer lényege, hogy a gyógyszerbiztonságot 100 százalékossá tegye, azaz kizárja a tévesztés lehetőségét. Attól kezdve, hogy a betegnek az orvos felírja a szükséges gyógyszereket, a beteghez a felírtak gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül, személyre szabottan bezacskózva, egyéni kóddal ellátva jutnak el. A gyógyszerelő nővérek az adott osztályon fekvők 24 órás gyógyszeradagját gyűrűre fűzött zacskókban kapják meg, amit kódleolvasó segítségével osztanak ki, a gyógyszer bevételének aktuális időpontjában. A próbaüzem két osztályon - a kardiológián és a traumatológián - most fejeződött be. Az eddigi tapasztalatokat a januártól már valamennyi osztályra kiterjesztett teljes üzem során hasznosítani szeretnék, azaz a felmerült hiábákat a gyártók addig kiküszöbölik - tájékoztatott dr. Kókai Balázs, az intézeti gyógyszertárat működtető Hungaro Care ügyvezető igazgatója. A beruházás több mint 400 millió forint, a teljes költséget az üzemeltető állta.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában