Helyi közélet

2011.12.14. 19:11

Mindössze a gyep hiányzik a füvesekről Diósgyőrben

Szerdán lejárt az előzetesen meghatározott átadási határidő.

Szerdán lejárt az előzetesen meghatározott átadási határidő.Szerdán látogatást tettünk a diósgyőri sporttelepen, ahol hetek óta lázas munka folyik, minekután a diósgyőri labdarúgó utánpótlást működtető DVTK SE fejlesztési tervét korábban jóváhagyta a honi szövetség. A sportszervezet 305 millió forint összegű társasági adókedvezményt használhat fel két füves edzőpálya, valamint egy új műfüves edzőpálya megépítéséhez, továbbá a meglévő műfüves edzőpálya felújítására és a stadion lelátója alatti konditerem megépítéséhez.

Munkagépekkel kezelték

Szűk egy hónapja egyrészt arról számolt be lapunk, hogy a területet már átvette kivitelező, s hozzá is látott a beruházás megvalósításához. Másodsorban Dudás Hunor, a DVTK SE alelnöke, a projekt gazdája ekkor arról beszélt az Észak-Magyarország hasábjain: az, hogy a területet az előzőleg tervezetthez képest pár napos késéssel kapta meg a nyertes cég, nem fogja befolyásolni az átadás határidejét – azaz a pályák december 14-ig elkészülnek. Szerdán azt tapasztaltuk a helyszínen, hogy a műfűvesek gyakorlatilag meccsre készek, csak a kapuk hiányoztak, s az ott lévő munkások munkagépekkel kezelték. A füves pályákon viszont ,,csak" a kavicsborítás szürkéllett, füvet nem lehetett látni.

– A pályák gyakorlatilag készek, nincs csúszás, fű azért nincs rajtuk, mert a gyepréteget ilyen időjárási körülmények között, decemberben nem lehet letenni, arra márciusban kerülhet sor – nyilatkozta röviden az Észak-Magyarországnak szerda délután Dudás Hunor.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában