Helyi közélet

2011.12.08. 08:57

Nézőpont: Mi leszel, ha nagy leszel?

<em>Mi leszel, ha nagy leszel? – hangzik a kérdés, ami gyermekkorunktól elkísér minket egészen addig, amíg tinédzserből fiatal felnőtté növünk</em>. <strong>Uri Mariann jegyzete.</strong>

Mi leszel, ha nagy leszel? – hangzik a kérdés, ami gyermekkorunktól elkísér minket egészen addig, amíg tinédzserből fiatal felnőtté növünk. Uri Mariann jegyzete. Kérdezik tőlünk óvodáskorunkban a nénik és a bácsik, mert úgy szeretik hallgatni, ahogy az édes kis szájunkkal elcsacsogjuk világmegváltó terveinket. Aztán kérdezik az általános iskolában, különösen hetedikben, hiszen ilyenkor már elvárják tőlünk, hogy tudjuk, melyik középiskolában folytatjuk tanulmányainkat, ami ugye – jó esetben – megalapozza egész további életünket. A középiskolában meg már kész „élettervet” kérnek rajtunk számon, ami egy jó főiskolával vagy egyetemmel kezdődik és jól fizető munkával folytatódik.

De hát honnan tudhatná egy tizenéves, hogy mivé lesz, ha felnő? Honnan tudhatná, milyen munkát takar egyik vagy másik szakma, és mire lesz alkalmas a képességei révén? Pláne, hogy hol tud majd a végzettségével elhelyezkedni?

Nyilván csakis onnan, ha megfelelő útmutatást kap mindehhez. Útmutatást és alternatívákat, hogy a kellő ismeret birtokában hozhassa meg élete egyik legfontosabb döntését. Segítsük ebben! Nyílt napokkal, céges látogatásokkal, szakmaismertetőkkel és életpéldákkal, jó tanácsokkal! 


Miskolc - A diákok az egyetemmel ismerkednek, de még nem tudják, milyen képzésekre jelentkezhetnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában