Helyi közélet

2011.12.03. 10:57

Meglelték rá a forrást

Miskolc - Jó hír: a legrászorultabbak mégis ingyen vehetik igénybe a Baráthegyi farm kínálta szolgáltatást.

Miskolc - Jó hír: a legrászorultabbak mégis ingyen vehetik igénybe a Baráthegyi farm kínálta szolgáltatást.Panzió a baráthegyi farmon című (október 28-án közölt) cikkünkben a Szimbiózis Alapítvány fejlesztésére hívtuk fel a figyelmet, amelynek egyik eleme, hogy 40 férőhelyes panziójukban azon családok számára kínáltak fel egy-egy hetes „tehermentesítést”, amelyek elsősorban autista, illetve értelmileg akadályozott személyeket nevelnek. Méghozzá oly módon, hogy a fogyatékossággal élő családtagot napközben bevonják a majorság életébe, miközben a család többi tagja kihasználhatja a Miskolc és környéke nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket. Megírtuk: pályázati támogatás révén az alacsony jövedelműek számára (ahol az egy főre eső jövedelem összege 25 650 Ft) a teljes ellátást ingyenesen szeretnék biztosítani. Csakhogy az ezt lehetővé tevő, már nyertesnek kihirdetett pályázatuk forrásául szolgáló elkülönített pénzt a minisztérium bizonytalan időre zárolta, holott ők már meghirdették a lehetőséget az érintett családok körében.

Szerencsés „robbanás”

Jakubinyi László, az alapítvány elnöke kijelentette: társszervezeteikkel országos szinten lobbiznak, szeretnénk elérni, hogy a kormányzat fokozott takarékossági törekvése ne sújtsa a halmozottan hátrányos helyzetben lévőket. E tevékenységükben, mint kiderült, sokat segített a nyilvánosság, azaz az lapunkban megjelent cikk. Ahogy az elnök minapi levelében fogalmazott: „a cikk nagyot robbant”.

A múlt héten ugyanis felhívták, hogy „találtak elbújt forrást”, így indíthatják a programot. A jó hírt hamarosan - amint aláírják Budapesten a szerződést, ami a jövő hétre remélhető - az érintettek számára működtetett honlapon is nagy hírverést csapnak.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában