Helyi közélet

2011.12.18. 20:22

Ingatlant vettek, visszavettek

Miskolc - Vagyonügyi kérdésekről döntött rendkívüli ülésén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés.

Miskolc - Vagyonügyi kérdésekről döntött rendkívüli ülésén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés.Este 7 órai kezdettel tartott rendkívüli ülést a megyei közgyűlés. A testület - Fidesz és a Jobbik frakció igen szavazataival döntött egy budapesti szociális szolgáltató társaság magántulajdonában lévő zsujtai idősek otthona épülete és hozzá tartozó kiszolgáló ingatlanok megvásárlásáról, amely - dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnökének magyarázata szerint - a megyei ellátórendszer korszerűsítését szolgálhatja. Döntés született arról is, hogy az ehhez szükséges 650 millió forintot hitelből fedezi a megyei önkormányzat. Az ellenzéki MSZP frakció a napirend elfogadását követően kivonult az ülésről, mert - mint Lukács András frakcióvezető-helyettes elmondta - értetlenül állnak az ingatlanvásárlás ténye előtt.

A közgyűlés - a továbbiakban - hatályon kívül helyezte a novemberi és decemberi ülésein több ingatlana - köztük többek között a sárospataki képtár épülete - tulajdonjogának helyi önkormányzat számára történő átadásáról szóló határozatot és arról döntött, hogy az érintett ingatlanok használati jogát adja át. Ugyanakkor - a megyei vagyon állami tulajdonba adásáról szóló törvénynek megfelelően - arról is határoztak, hogy - például - a megyeháza épületének használati joga a jövőben a megyei gazdasági központól visszaszáll a megyei önkormányzatra. Az elnök indoklása szerint a törvény alapján a megyei önkormányzatok működéshez szükséges ingó és ingatlanvagyont nem kell állami tulajdonba adni.

ÉM-SZB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában