Helyi közélet

2011.12.14. 14:42

Egy órán belül elfogták a rablót

Mezőkövesd - Egy csavarhúzóval fenyegette meg múlt szombaton Mezőkövesden egy üzlet eladóját egy férfi, aki a rabolt húszezer forintjával elmenekült a helyszínről.

Mezőkövesd - Egy csavarhúzóval fenyegette meg múlt szombaton Mezőkövesden egy üzlet eladóját egy férfi, aki a rabolt húszezer forintjával elmenekült a helyszínről. A térfigyelő kamerák felvételét elemezve az egyik nyomozó visszaemlékezett rá, hogy a képeken látható ruházatú férfit kinek a társaságában látta korábban. A rendőrök meglátogatták az ismerős alakot, és ott találták a felvételeken szereplő férfit, akit előállítottak. A rablással gyanúsított megyaszói férfi – aki így a bűncselekmény elkövetését követő egy órán belül rendőrkézre került – arra a kérdésre, hogy mióta tartózkodik a településen, zavaros válaszokat adott, és vendéglátója lányának keresztnevét sem tudta megmondani, holott korábban azt állította, hogy ő az élettársa. A rendőrök a rabló ismerősénél tartott a házkutatás során megtalálták azt a csavarhúzót, amivel a férfi a boltban fenyegetőzött, és több tanú is felismerte jellegzetes pulóveréről. Bár a személy és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt több alkalommal elítélt férfit – akivel szemben tavaly és az idei évben is több büntetőeljárás indult magánlaksértés, könnyű testi sértés, illetve lopás miatt – tagadta a rablást, a kövesdi bíróság – a bűncselekmény tárgyi súlya, a bűnismétlés-, és a tanúk befolyásolásának veszélye miatt – elrendelte előzetes letartóztatását.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában