Helyi közélet

2011.12.27. 11:04

Edelényben nem lesz díjemelés

Edelény - A közelmúltban megtartott képviselő-testületi ülésen úgy határoztak az edelényi városatyák, hogy az országos tendenciától eltérően nem emelkednek a közüzemi szolgáltatások díjai a városban.

Edelény - A közelmúltban megtartott képviselő-testületi ülésen úgy határoztak az edelényi városatyák, hogy az országos tendenciától eltérően nem emelkednek a közüzemi szolgáltatások díjai a városban.

A készülő víziközmű törvény várhatóan hatósági árassá teszi a víz- és csatornadíjakat, ezért az Edelényben a közszolgáltatást végző Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. nem nyújtott be javaslatot a jövő évi tarifákra vonatkozóan, az arról szóló rendelet módosítását nem kezdeményezte. Ennek következtében nem emelkedik jövőre a városban a víz- és a szennyvízszolgáltatás díja.

Az önkormányzati tulajdonú lakások és ingatlanok bérleti díja is változatlan marad. Bár az üzemeltető Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. három százalékos emelést javasolt, Molnár Oszkár polgármester arra kérte a képviselőket, hogy vegyék figyelembe a családok megélhetési problémáit és az üzlethelyiségeket bérlő vállalkozások terheit.

Egyelőre a szemétszállítási díj sem változik, a szolgáltatást végző ÉHG Zrt.-nek ugyanis idén lejár a szerződése, és az önkormányzatnak közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia. Addig, amíg az le nem zárul, meghosszabbítják az együttműködést a céggel, a hulladékszállítás tehát folyamatos és zavartalan lesz. Az új szerződés megkötése és a 2012-re érvényes tarifa meghatározása februárban várható.

Arról is döntenie kellett a képviselő-testületnek, hogy bevezeti-e az ebrendészeti hozzájárulást, ám a testületi tagok teljes mértékben egyetértettek abban, hogy az ebadó kivetése nem jelentene megoldást a kóbor kutyák problémáját, de a tisztességes állattartók és jövedelemmel rendelkezők adójából nem lenne célszerű rendezni a szabályokat be nem tartók és adót nem fizetők által okozott gondokat.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában