Helyi közélet

2011.12.12. 14:25

DVTK: Kézfogás a Miskolci Egyetemmel

Miskolc - Együttműködési megállapodás köttetett a Diósgyőri VTK és a Miskolci Egyetem között.

Miskolc - Együttműködési megállapodás köttetett a Diósgyőri VTK és a Miskolci Egyetem között.

A szerződést hétfőn délelőtt szignálta dr. Patkó Gyula, az oktatási intézmény rektora, illetve Dudás Hunor, a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője. Az Egyetem irányítója örömét fejezte ki, hogy létrejött ezen kontraktus, valamint nyomatékosította, hogy az ME a régió legnagyobb, legjelentősebb sportos szereplőjével állapodott meg – immár írásos formában is. Amint az elhangzott, ezen együttműködést a Diósgyőr kezdeményezte, és abban többek között az szerepel, hogy a futball klub segíti az Egyetem labdarúgó pályájának felújítását, és az atlétikai pálya megfelelő borítással való ellátását. Amelynek eredője az, hogy a DVTK az Andrássy úton ,,aréna típusú" stadiont szeretne megvalósítani a jövőben, aminek nem része a rekortánpálya. A tervezetben szerepel, hogy egyrészt a TAO nyújtotta lehetőséget kívánják erre kihasználni, aztán más pályázati forrásokat is – miután az atlétika nem tartozik a kiemelt csapatsportágak közé, vagyis előbbiből nem részesülhet. Az egyezség arra is lehetőséget ad, hogy a DVTK NB I-es és NB III-as keretében lévő labdarúgók, akik a Miskolci Egyetem hallgatói (jelenleg két ilyen játékos van) egyéni órarend szerint tanuljanak. Az elképzelés további sarokpontja, hogy az NB III-as gárda a 2012-2013-as évadban az egyetemi sporttelepen játszaná hazai találkozóit.

Egyeztetni szükséges

Az atlétika pálya ügye szélesebb egyeztetést kíván(hat), a várossal, a Miskolci Sportiskolával, lévén a diósgyőri rekortán felszedése, elbontása után ez az új létesítmény lenne, lehetne az atléták otthona – fordult honlapunk ezzel is Dudás Hunorhoz.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a sportiskolának szüksége van egy pályára, nekünk azonban van egy víziónk, ahogyan ez külföldön működik, ahol a futballnak és az atlétikának is meg van a maga helye, utóbbinak általában az egyetemek területe. Sok embert szükséges bevonni az egyeztetésekbe, de az első lépést meg kellett tenni.

Az Észak-Magyarország felvetette: akár névházasság is szóba jöhetett volna, úgy, ahogy például Debrecenben, ahol a helyi élvonalbeli futballcsapat második számú együttese a DVSC-DEAC nevet viseli.

- Először tegyük le a teljesítményt, aztán nézzük meg, milyen lehetőségek vannak még a továbbiakra nézve – tette ehhez hozzá dr. Patkó Gyula.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában