Helyi közélet

2011.12.19. 14:23

Civil fórum a Látványtárért

Miskolc - Szerveződés indult a Lézerpont Látványtár gyűjteményeinek Miskolcon tartása érdekében.A Lézerpont Látványtár megmentése érdekében indult szervezkedés levelező fórumunkon, az Agorán, és több facebook-os oldalon is.

Miskolc - Szerveződés indult a Lézerpont Látványtár gyűjteményeinek Miskolcon tartása érdekében.A Lézerpont Látványtár megmentése érdekében indult szervezkedés levelező fórumunkon, az Agorán, és több facebook-os oldalon is. Barna György tulajdonos - fájó szívvel ugyan -, de azon gondolkodik, hogy eladná külföldre a 40 év alatt összegyűjtött műtárgyakat. Úgy érzi ugyanis, hogy a jelenlegi városvezetés nem adja meg azt a kultúrpolitikai támogatást gyűjteményének, mint a korábbi vezetés, és így nem látja biztosítottnak az anyag jövőjét. A Borsod Online Facebook-oldalán arról szavaztak az olvasók, hogy szeretnék-e, ha a páratlan gyűjtemény Miskolcon maradna. A városi közgyűlés egyelőre érdemben nem foglakozott a kérdéssel, többen nehezményezték, hogy a helyi MSZP „rászervezett” a civil kezdeményezésre. Levelező fórumunk tagja lokálpatrióta fórumot hívott össze az ügyben. A december 20-án, kedden, 17 órától tervezett civil fórumra várunk mindenkit, akinek véleménye van a Látványtár jövőjével kapcsolatban. A fórum résztvevőinek, a tárgyilagos véleményük kialakításához felajánljuk, hogy 15 órától – térítésmentesen – megtekinthetik a Látványtár kiállításait - közölte Barna György.


Az Agorán írták

Aki/akik tenni akarnak azért, hogy a Látványtár a városé maradjon szerintem lehet az bármilyen szervezethez tartozó, itt a lényeg a cél érdekében történjen a megmozdulás. Aláírás gyűjtéssel is egyetértek.
nIstván

Megjegyezném, hogy a Lézerpont Látványtárba drágállom a belépőjegy árát. Egy ember még csak-csak, de egy családnak már húzós, különösen miskolci viszonylatban.
KP

Én ezt azért tartom inkorrektnek, mert egy civil kezdeményezést lovagolnak meg ráadásul egy héttel annak megrendezése előtt. Ezt már többen leírták itt, hogy nem valakik ellen megy ez, hanem valamiért. Nem szeretném - de ez az én naivitásom -, hogy egy hét múlva bárhová soroljanak azért, mert másoknak most kapóra jött ez az ügy, hogy megmutassák magukat.
Orbán Boglárka

Ez Fedor és Tompa urak részéről inkorrekt eljárás. Mondanám,kontraproduktív. Hagyni kellett volna előbb a civileket ténykedni, majd ezt követően csinálhattak volna egy párthaknit ebben az ügyben.
De ez mit sem von le a civilek - no meg az agora - aktivitásának értékéből.
KuSza

Én úgy látom, hogy az alapprobléma az: Barna György a rengeteg munkával, jelentős anyagi ráfordítással (de tegyük hozzá: mégiscsak saját örömére, saját szenvedélyéből) létrehozott gyűjteményt a jelen formájában, azt együtt tartva szeretné hosszú távon biztonságban látni - csakhogy ezt a „múzeumi szakma” nem annyira képes egységesen megtartandó értékként elfogadni.
Görömbölyi László

Remény hal meg utoljára. De bízzunk benne, hogy azért nem kerül messzire ez a gyűjtemény, és méltó helye lesz Miskolcon, s meg lesz becsülve (jobban mint most, mint ahogy a kisvasút is)
W.



Miskolc - A képviselők közel 40 napirendet tárgyalnak a decemberi miskolci közgyűlésen, köztük a város jövő évi költségvetési koncepcióját.

Miskolc - „Nem csupán Miskolc, hanem Magyarország kincse is a Látványtár gyűjteménye.”

A civilek mentenék a Látványtárat

Miskolc – Civil szerveződés indult a Lézerpont Látványtár gyűjteményeinek Miskolcon tartása érdekében.

Miskolc – Barna György műgyűjtővel készített anyagunk nyomán a Borsod Online Facebook oldalán közvélemény kutatást indítottunk Önök szerint maradjon-e Miskolcon a Lézerpont Látványtár?

Miskolc - Lehet, hogy külföldre kerülnek a Látványtár értékes gyűjteményei.

Miskolc – Barna György műgyűjtő, a miskolci Lézerpont Látványtár és -műhely megálmodója és tulajdonosa megerősítette a Borsod Online azon értesüléseit, mely szerint ha nem talál megoldást a jelenlegi nem éppen rózsás helyzetre, akkor a jövő évben eladó sorba kerül a jelenleg 800 négyzetméteren működő unikális látványtár minden darabja, az optikai eszközöktől a “népszuperen” át a népviseletekig.

Miskolc – Szavazásra buzdítottuk látogatóinkat annak kapcsán, hogy felmerült; Barna György műgyűjtő, a Lézerpont Látványtár tulajdonosa elképzelhetőnek tartja azt, hogy 2012-ben eladja a 800 négyzetméteren működő unikális látványtár minden darabját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában