Helyi közélet

2011.12.12. 20:25

Célegyenesben a bodrogkisfaludi rendelő

Bodrogkisfalud - Összesen ötvenmillió forintba került a bodrogkisfaludi létesítmény felújítása.

Bodrogkisfalud - Összesen ötvenmillió forintba került a bodrogkisfaludi létesítmény felújítása.

Három évvel ezelőtt kezdődött meg az a projekt, amelynek köszönhetően mostanra megújult a bodrogkisfaludi orvosi rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás. Az ÉMOP-os beruházás EU-s támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kiírástól megvalósulásig

– Három évvel ezelőtt a pályázati kiírás jelent meg a leghátrányosabb helyzetben lévő kistérségek számára – mondja Valler József, Bodrogkisfalud polgármestere. – Akkor olyan összegekről szólt a kiírás, hogy nagyon merészeket kezdtünk el álmodni. Szerepelt a terveink között fogászati rendelő kialakítása, de aztán a pályázati összeg zsugorodni kezdett. Először 130 millióról 90 millióra, majd végül megállapodott 45 millió forintnál. Még ebből az összegből is úgy éreztük, egy olyan rendelőt tudunk kialakítani, amely megfelel a mai kor követelményeinek.

A pech-faktor

A kisfaludi polgármester szerint a balszerencsés körülmény a pályázatnál az volt, ami más helyeken ideálisnak tűnik, hogy a rendelő és a szolgálati lakás Kisfaludon egy épületben van. Mégpedig a földszinten a rendelő és az emeleten a szolgálati lakás, így a tetőfelújításnál már nem érvényesült a 95 százalékos támogatás, hanem ez lement 50 százalékra. Ezért az önkormányzatnak az eredetileg tervezett 2,5 millió forintos önerőt további 3 millióval kellett kiegészítenie.

– Mára azonban már a célegyenesben vagyunk. A felújítás elkészült, ennek köszönhetően az alsó szint kibővült, egyértelműen elválik egymástól a védőnői és az orvosi terület. Az eszközöket is folyamatosan szállítják le. A műszaki átadás már megtörtént, így nincs akadálya annak, hogy a rendelés napokon belül visszaköltözzön a közösségi házból eredeti helyére – tette hozzá Valler József.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában