Helyi közélet

2011.12.11. 14:59

Bombariadó miatt nem indult a Mikulásvonat

Miskolc - Egészen pontosan csak a szombat reggeli járat, amely 9 órától szállította volna a gyerekeket a lillafüredi mesebirodalomba.

Miskolc - Egészen pontosan csak a szombat reggeli járat, amely 9 órától szállította volna a gyerekeket a lillafüredi mesebirodalomba.Indulás előtt néhány perccel egy férfi hívta fel a lillafüredi forgalmi irodát, és azt mondta, január 2-ig bármikor felrobbanthatja. Konkrétumot nem mondott, így azt sem lehetett tudni, hogy pontosan az irodára vagy a vonatra gondolt. A forgalmi iroda vezetője azonnal értesítette a rendőrséget, a tűzszerészek pedig átvizsgálták a területet. A Mikulásvonat szervezői pedig felajánlották az utasoknak, hogy visszaadják a jegy árát, vagy délután indítanak egy újabb járatot.

Lőrinczné Ficzere Annamária ez utóbbit választotta: "Kilenc órára kimentünk a Dorottya utcai megállóhoz, de negyed 10-kor még nem érkezett meg a kisvonat. Majd a szervezők minden családból egy felnőttet behívtak az irodába, és akkor mondták el, hogy bombariadó volt. Választhattunk: visszakapjuk a jegyárát, vagy délután utazunk. Mivel három éve visszatérő vendégei vagyunk a Mikulásvonatnak, és a gyerekek nagyon élvezik ezt, ezért a délutáni vonattal felmentünk Lillafüredre."

Azt is elmondta: "Ez már közel sem volt olyan, mint a reggeli lett volna, mert a gyerekek ilyenkor szoktak aludni, fáradtak voltak. Bár ők most is nagyon jól szórakoztak Lillafüreden, a szülőkben azért nyomot hagyott a bombariadó. Hihetetlen, hogy valaki ezzel szórakozik." Annamária szerint a szervezők korrektek voltak, ők sem tehettek arról, hogy ez történt. Mint mondta: jövőre is mennek, ez nem szegte kedvüket. De azért reméli, hogy sikerül elkapni a fenyegetőzőt.

Intézkedtek

A rendőrség meg is tette a szükséges lépéseket: eljárást indított ismeretlen tettes ellen - tudtuk meg Gaskó Bertalantól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Azt is elmondta: nem csak eljárás indul a fenyegetőző ellen, de kártérítési felelőssége is van az ügyben. Mivel a bombariadóval fenyegető férfi azt mondta, január 2-ig bármikor robbanthat, ezért az is megkérdeztük Gaskó Bertalantól, hogy ilyenkor mit tehet a rendőrség, hogyan biztosítja majd ebben az időszakban a járatok biztonságát. Mint válaszolta: "Az erre vonatkozó intézkedéseket már megtette a rendőrség."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában