Helyi közélet

2011.12.06. 12:45

"Amsterdam Shop" a miskolci albérletben

Miskolc - A rendőrség tapasztalatai szerint a jelenleg tiltólistán nem szereplő drogokat különféle dísztárgyakként árusító Shopok bezárása után sem csökkent a kereslet az ilyen típusú bódító szerek iránt.

Miskolc - A rendőrség tapasztalatai szerint a jelenleg tiltólistán nem szereplő drogokat különféle dísztárgyakként árusító Shopok bezárása után sem csökkent a kereslet az ilyen típusú bódító szerek iránt.

A rendőrség látókörébe került december elején egy miskolci férfi, aki a gyanú szerint lakásán kábítószernek nem minősülő, úgynevezett designer drogokat tart. Lakókörnyezetének ellenőrzése során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai ellenőrzés alá vontak egy szemmel láthatóan 18. életévét be nem töltött fiút, aki éppen a 31 éves férfi Miskolc - Kilián városrészi lakásáról távozott. A fiatalkorú elszámoltatása során a nyomozók megállapították, hogy a 16 éves fiú rendszeresen különféle, tudomása szerint legális drogokat vásárol a férfitól.

A férfinál megtartott házkutatás során lefoglalásra került kb. négy kiló zöld növényi törmelék, több mint 1500 darab különböző méretű, színű és mintázatú tabletta, majdnem két kiló eltérő színű és állagú por, illetve egy digitális mérleg. Az anyagok különféle méretű gyorszáras tasakokban voltak kiszerelve.

A lefoglalt szerekről a szakértői vizsgálat fogja megállapítani, hogy tartalmaznak-e tiltólistán szereplő, kábítószernek minősülő anyagot.

A 31 éves miskolci férfival szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő osztálya eljárást indított tizennyolcadik életévét betöltött személy által tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószernek nem minősülő anyag, szer kóros élvezetéhez segítség nyújtás bűntett megalapozott gyanúja miatt, mely cselekményért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában