Helyi közélet

2011.11.02. 20:38

Zöld Nyíl: A harmadik is elutasítva...

Miskolc - Elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság a harmadik villamosgyártó cég, a spanyol CAF jogorvoslati kérelmét szerdán.

Miskolc - Elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság a harmadik villamosgyártó cég, a spanyol CAF jogorvoslati kérelmét szerdán. A cég a miskolci önkormányzat és az MVK Zrt. által hozott döntést fellebbezte meg: a város villamosra kiírt közbszerzési eljárása végeredményeként az olasz AnsaldoBreada céget hozta ki győztesnek. Három – vesztes – járműgyártó cég fellebbezett, harmadikként a CAF.

A másik két cég ügyében már korábban, a múlt héten döntött a KDB. A Solaris jogorvoslati kérelmét szintén elutasította, a harmadikét, a Ganz Skodáét azonban nem. A Skoda pályázatát még a bírálati szakaszban érvénytelennek nyilvánították, ezt a döntést bírálta felül a KDB, ennek következményeképp pedig megsemmisítette a miskolciak villamosbeszerzésre hozott döntését.

A történtek kapcsán csütörtökön kíván nyilatkozni az MVK Zrt. villamosprojekt igazgatósága.

ÉM-HM


Háttér

Egyik döntés kapcsán sem kívánt nyilatkozni sem az MVK Zrt., sem a miskolci önkormányzat, arra hivatkozván, hogy a harmadik döntés kézhezvétele után tudják megmondani, hogyan tovább. Azt viszont nem hivatalos információként megtudtuk, hogy hogyha a Ganz Skoda hiánypótlást nyújt be, és ezzel érvényessé válik a pályázata, akkor még hirdethet új nyertest a város. Vagyis lehet még új villamosa Miskolcnak, csak kérdés, mikor.


28.10.2011 | Miskolc - Mikor történhet meg az újabb eredményhirdetés, mikorra várható a szerződés megkötése: később válaszol az MVK.

27.10.2011 | Miskolc - Nem adott igazat a KDB a járműgyártó cégnek, de kérdéses, mi lesz a villamostender sorsa.

26.10.2011 | Miskolc - Elutasította a Solaris járműgyártó cég jogorvoslati kérelmét a Közbeszerzési Döntőbizottság a miskolci villamosbeszerzés ügyében, a döntés szerda délelőtt került fel a KDB honlapjára.

26.10.2011 | Miskolc, Budapest - Megsemmisíti a miskolci önkormányzat villamosok beszerzésére hozott döntését a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB): ez olvasható a bizottság honlapján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában