Helyi közélet

2011.11.26. 16:34

Nézőpont: Happy end?

<em>Olyan már ez a villamosügy, mint a Háború és béke. Éveket ölel át a történet, sok-sok szereplője van, és több kötetre rúg. Csak míg a regényfolyamot Tolsztoj már rég befejezte, a villamos-saga végét még nem is látni</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong>

Olyan már ez a villamosügy, mint a Háború és béke. Éveket ölel át a történet, sok-sok szereplője van, és több kötetre rúg. Csak míg a regényfolyamot Tolsztoj már rég befejezte, a villamos-saga végét még nem is látni. Hajdu Mariann jegyzete.

Csodaszép befejezésre utal, hogy csütörtökön kihirdették a villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás eredményét, eszerint a Skoda villamosai száguldhatnak majd a miskolci síneken, akárcsak teszik például Prágában, tanúsíthatom – nyáron jártam ott – nagyon kényelmesek. Ám a döntést most megtámadták a vesztes járműgyártók, mint ahogy már tették többször is, és mint ahogy tették korábban Debrecenben, bár ott szerencsére szép véget ért a történet.

Nos, nálunk most jönnek az izgalmas oldalak: helyt ad-e a Közbeszerzési Döntőbizottság a fellebbezéseknek, vagy sem, és ha igen, akkor hogyan, mikor, lesz-e új fejezet, és végül ki is gyártja majd a villamosainkat. Tövig rághatjuk a körmünket: igazuk lesz-e a szakembereknek, akik korábban azt nyilatkozták, garantált a happy end, csak ki kell várni a végét.

Szívesen olvasnánk már...


Miskolc – A szerződéskötés után két évre érkezhetnek az első villamosok. No de mikor kötik a szerződést?


Miskolc – A villamostender végeredménye volt a témája annak a közleménynek, amelyet tegnap juttatott el az Észak-Magyarországhoz a miskolci önkormányzat MSZP frakciójának nevében dr. Simon Gábor frakcióvezető.


Miskolc – A Ganz Skoda szállíthatja a villamosokat Miskolcnak: így döntött csütörtökön a miskolci közgyűlés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában