Helyi közélet

2011.11.10. 12:42

Nézőpont: Betegszem

<em>Adódnak sérülések, amelyekkel az ember nem rohan a traumatológiára. Pláne, ha olyan helyen lakik, ahol nincs a közelben ilyen ellátóhely. Például falun, akár Dél-Borsodban</em>.<strong> Szalóczi Katalin jegyzete.</strong>

Adódnak sérülések, amelyekkel az ember nem rohan a traumatológiára. Pláne, ha olyan helyen lakik, ahol nincs a közelben ilyen ellátóhely. Például falun, akár Dél-Borsodban. Szalóczi Katalin jegyzete.Teszem azt, átmegy a csizmáján egy rozsdás szög, méghozzá olyannyira, hogy jócskán belefúródik a talpba is. Kegyetlenül tud fájni.

A háziorvos is jobbnak látja, ha a biztonság kedvéért bead egy tetanuszt. Fel is írja, a beteg pedig elbiceg a patikába is. Ott közlik: oltóanyag nincs, hetek óta hiába rendelik meg. De talán a legközelebbi traumatológián.

Legközelebb? Hol is? Miskolcon? És ott melyik kórházban is? Hány átszállással? S pontosan hová? Ezzel a sajgó lábbal?

Távolról, épp csak egy kicsit távolabbról szemlélve az egész nem nagy probléma. Ha sikerülne közelebbről nézni, talán még megoldás is volna rá.

Mondjuk ha a régi járásonként legalább egy patikát kijelölnének, s nem csak a traumatológiákat, hanem ezeket is ellátnák tetanusszal az állami tartalékból. Ha már mindegyikbe nem jut, ahol pedig kötelező tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában