Helyi közélet

2011.11.28. 17:44

Hősies mentés a lakástűz poklából

Coventry - Égő lakásból mentett ki három embert Angliában a miskolci származású fiatal apa.

Coventry - Égő lakásból mentett ki három embert Angliában a miskolci származású fiatal apa.A Coventry Telegraph számol be a miskolci vonatkozású hírről, mely szerint egy miskolci származású fiatal három embert mentett ki a egy helyi lakástűzből.

Gulyás Gábor akkor lépett akcióba, amikor meglátta, hogy füst ömlik ki a szomszéd lakásból Willenhall-ban. A 30 éves fiatalember hazaszaladt létráért és az emeleti ablakon keresztül kimentette a csapdába esett lakókat. Három embert - egy 30 év körüli férfit és nőt és egy idősebb hölgyet - ejtett fogságba a füst és tűz az első emeleti lakásban. A tűz két emeleti lakást rongált meg a kétszintes épületben. Gábor az elsők között volt, aki a tűzoltók előtt - akik segítették biztonságba juttatni a párt - a helyszínre ért. Éppen cigarettázott a Glamorgan Close-ban lévő háza hátsókertjében, amikor sűrű füstöt látott áradni háza teteje fölül. - Odafutottam, ahonnan a füst előgomolygott. Hallottam, hogy valaki kiabál: valaki hozzon létrát, valaki hozzon létrát. Így visszaszaladtam és elhoztam a kerti létránkat - emlékszik vissza. Felesége magához szorítva három hónapos gyermeküket szintén kiszaladt, s látta férjét eltűnni a füstben. - Mire odaértem már a talajt sem lehetett látni olyan sűrű volt a füst. Nagyon gyorsan terjedt, csak a hangok után tudtam tájékozódni - emlékszik vissza Gulyás Gábor”.

ÉM-PGY



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában