Helyi közélet

2011.10.11. 15:46

Zöld Nyíl: tárgyaltak a harmadik fellebbezésről is

Miskolc - November 4-én derülhet ki, lesz-e új villamosa Miskolcnak.

Miskolc - November 4-én derülhet ki, lesz-e új villamosa Miskolcnak.Túl van a Zöld Nyíl projektigazgatóság a harmadik tárgyaláson: hétfőn meghallgatta a Közbeszerzési Döntőbizottság azt a villamosgyártó céget (a spanyol CAF-ról van szó), amely fellebbezést nyújtott be a villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárásban kihirdetett eredmény ellen.

Három cég támadta meg a döntést szeptember elején, mindhárman pályáztak, hogy villamost gyárthassanak Miskolcnak, ám vesztettek. A Zöld Nyíl projektigazgatóság ugyanis az olasz AnsaldoBredát hirdette ki győztsnek az eljárás végén, az ő pályázatukat tartotta összességében a legelőnyösebbnek, így tőlük vásárolná meg Miskolc azt a 31 villamost, amely a felújított (és meghosszabbított) villamospályákon futna.

A három cég közül először a Solaris és a Ganz Skoda fellebbezett a döntés ellen, az ő ügyüket már a múlt héten megtárgyalta a Közbeszerzési Döntőbizottság, a döntést – mindkét ügyben – október 24-éig hozzák nyilvánosságra.

A nyertest támadja

Az egyébként a második legjobb ajánltot benyújtó CAF később fellebbezett, így az ő ügyüket hétfőn tárgyalták. Csontos Ágnestől, a Zöld Nyíl projektigazgatóság menedzserétől megtudtuk, a CAF a nyertes AnsaldoBreda ajánlatának érvényességét támadta öt kérelmi elembe szedve. A döntőbizottság döntése ez ügyben november 4-én várható.

Ha mindhárom ügyben elutasítanák a fellebbezéseket, hárulhatna el az akadály az elől, hogy a város megkösse a szerződést a nyertes céggel, és akkor 2013 végén megérkezhetnének Miskolcra az első új villamosok. A villamosbeszerzésre négy közbeszerzési eljárást írt ki eddig a város, ebből három sikertelen volt.

ÉM-HM


Miskolc – Három járműgyártó cég támadta meg a villamostender eredményét, kettőt már tárgyalt a KDB.

Budapest, Miskolc – Megtárgyalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a Solaris és a Ganz-Skoda járműgyártó cégek által benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A két tárgyalásra szerdán és csütörtökön került sor Budapesten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában