Helyi közélet

2011.10.29. 13:36

Változóan felhős vasárnap, enyhe napok Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén  - Délután is zömmel napos idő várható, de átmeneti felhősödések elõfordulnak. Éjszaka több lesz a felhő, fagypont köré csökken a hőmérséklet. Vasárnap, hétfőn reggel párásság és ködfoltok várhatók.

Borsod-Abaúj-Zemplén  - Délután is zömmel napos idő várható, de átmeneti felhősödések elõfordulnak. Éjszaka több lesz a felhő, fagypont köré csökken a hőmérséklet. Vasárnap, hétfőn reggel párásság és ködfoltok várhatók. Napközben változó, többnyire vékony felhőtakaró borítja az eget. Mögüle előtűnik a Nap. Eső nem várható. Gyenge, változó irányú szél fúj. A jellemző hőmérséklet: délután 13, reggel 4 , a fagyzugokban -2 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás

Péntekig előreláthatólag ehhez hasonló, késő őszi, párás, de jelentős esőtől időt lesz. - Szombatra, vasárnapra, hétfőre kissé hűvösebb idő, Nyugat-Magyarországon némi eső ígérkezik.

Közlekedés meteorológia

A hajnali órák ködfoltokat és a Tiszántúlon talaj menti fagyokat is hoznak. Ennek tudatában ajánlott megválasztani a haladási sebességet, ugyanis mindkettő jelentősen növeli a balesetveszélyt!

Az időjárás-előrejelzés bizonytalansága: kicsi, - élettanilag jelentős fronthatás: nincs, - ma éjfélkor a Holdfázis 14 %-os, növekvő.

Orvosmeteorológia (dr. Czeglédi Zsófia) Jelentős változás ma sem ígérkezik a légköri helyzetben. Kissé csökken a derült, napos, míg nő a szürkébb, felhős terület, ami az általános hangulatra lehet negatív hatással. A hétvége miatt amúgy is sokan hajlamosak a túlzásba vitt alvásra, bezárkózásra. Pedig a viszonylag enyhe időjárást érdemes kihasználni és szabadtéri programokat szervezni. A rendszeres, mérsékelt intenzitású testmozgás többek között segít fenntartani az egészséget, megelőzni a csontritkulást. Az előrejelzésért felelős: Pártai Lucia. European Weather Service Folyamatosan frissen tartott előrejelzésünk: www.eumet.hu -n.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában