Helyi közélet

2011.10.06. 11:47

Újgyőri főtér: mikor és mennyiért?

Miskolc - Még nem tudni, mikor kezdődik az Újgyőri főtér átépítése, mondta az Észak-Magyarországnak Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője.

Miskolc - Még nem tudni, mikor kezdődik az Újgyőri főtér átépítése, mondta az Észak-Magyarországnak Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője. A Zöld Nyíl villamosprojekt során kialakított forgalmi rendről már az első napokban kiderült, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket: bár Diósgyőr irányába két sáv vezet a körforgalomba, de onnan már csak egy megy kifelé. A folyamatos dugók miatt most átterveztették a sávokat, így mindkettőn ki lehet majd hajtani.

– Ez átalakítja majd a sávokat, így a buszmegálló burkolatszegélyét is tovább süllyesztik – mondta a szóvivő.

Az átterveztetést Kriza Ákos polgármester kezdeményezte, tudtuk meg. Jelenleg a tervek jóváhagyása zajlik, s mivel a polgármester is véleményezni akarja, így még nem tudni, hogy mikor kezdődik az építkezés. Kérdeztük, mennyi ideig tartanak majd, és mennyibe kerülnek a munkálatok. Dobos Tímea még nem tudott válaszolni, mert mint mondta, nem tudni még, pontosan milyen terv alapján dolgoznak. A terveket egyébként a korábbi tervezővel (a Zöld Nyíl villamosprojekt részeként készült az első) készíttették el.

A városvezetés abban bízik, hogy a változtatások után a végleges, összahangolt lámpabeállításokkal és a táblázásokkal megoldódik a jelenlegi probléma. Arra a kérdésre, hogy ki fizeti az építkezés számláját, később kívánt választ adni a szóvivő.

ÉM-HM


Miskolc – Két sávban halad majd a forgalom Diósgyőr felé, az új rendet sokan kifogásolják.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában