Helyi közélet

2011.10.07. 13:55

Tízmillió útfelújításra

Borsodszentgyörgy - A leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt pályázaton szerepelt sikeresen Borsodszentgyörgy.

Borsodszentgyörgy - A leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt pályázaton szerepelt sikeresen Borsodszentgyörgy.Az elnyert 10.5 millió forintból a Kossuth út aszfaltozását végezték el. A munkával a kivitelező jól halad, néhány nap és átadják az aszfaltcsíkot. Három méter szélességben és több mint háromszáz méter hosszúságban aszfaltozták le Borsodszentgyörgyön a Kossuth utat. A faluban ez a szakasz eddig szinte járhatatlan volt, gödrös, kavicsos burkolaton kellett a helyieknek használniuk. Egy pályázati forrást kihasználva sikerült a beruházást végrehajtani, amelynek az összköltsége meghaladja a 10 millió forintot. Az utolsó simításokat végzik, néhány nap múlva átadják a lakosságnak. Németh Gyula, Borsodszentgyörgy polgármestere hozzátette: a Kossuth úton élők hosszú éveken keresztül bosszankodtak a burkolat miatt, elsősorban akkor, amikor csapadékos volt az időjárás. Ez volt a legrosszabb állapotban lévő utca, de most ezt a problémát sikerült megoldaniuk. Ugyanakkor a faluban van még két olyan utca, amelyet szeretnének ehhez hasonlóan leaszfaltozni. Ezeken a részeken autóval szintén nehézkes a közlekedés, ezért a szentgyörgyiek szilárd burkolattal kívánják ellátni.

Az Ózdtól tíz kilométerre található településen egyébként egy másik komoly beruházás is zajlik. Rövidesen befejezik a művelődési ház teljes körű rekonstrukcióját, amelyet 50 millió forintból valósítanak meg.

– ME -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában