Helyi közélet

2011.10.17. 10:28

Szüreti hét az óvodákban

Szerencs - Szüreti hetet rendeztek a szerencsi óvodákban.

Szerencs - Szüreti hetet rendeztek a szerencsi óvodákban.A programsorozat első napján a Napsugár épületben a házi kedvencekkel ismerkedtek a gyermekek az Állatok Világnapja alkalmából. Az apróságok elhozták az óvodába otthoni kedvenceiket, és bemutatták csoporttársaiknak, óvónőiknek. A kisállatok között volt hörcsög, tengerimalac, nyúl, teknősbéka, de még aranyhal is.

Az állatokkal való ismerkedést követően a gyermekek különféle feladatokat oldottak meg: fel kellett ismerniük az állatokat képről, ill. hangjuk alapján, rajzoltak és találós kérdésekre válaszoltak. Az ügyesen szereplő csoportokat gumicukorral jutalmazták az óvodapedagógusok.

A Gyárkerti épületben a szüreti dekorációt készítették el a gyermekek, valamint különböző kézműves programokon vettek részt. Másnap Ringer István látogatott el az óvodába, aki a tárogatóval, valamint különféle fúvós hangszerekkel ismertette meg az apróságokat.

Szerdán a Napsugár óvoda a Ciráda zenekart látta vendégül. Az együttes a Szegről-végről című mese történetét dolgozta fel, és a zenés előadásba bevonták az óvodásokat is.

Eközben a Gyárkerti épületben készült az „Óvodásaink mustja", amelyet a gyerekek szőlőiből préseltek ki.

A Gyárkerti óvodában a szüreti hét az Esztenás együttes szüreti vigasságával zárult. A zenészek az ősz e jeles eseményét dalokkal és játékokkal elevenítették meg, amelybe örömmel kapcsolódtak be az apróságok.

A Napsugár épületben a szüreti programsorozat az immár hagyományos felvonulással zárult. A kellemes őszi napsütésben az óvodások kis kosárkáikból kínálgatták almával, szőlővel, körtével és dióval az utcán sétáló embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában