Helyi közélet

2011.10.03. 20:09

Operafesztivál: Péntekre kiderül, ki az új igazgató

Miskolc - Az operafesztivál igazgatói posztjára meghívásos pályázatot írtak ki, két jelölt van.

Miskolc - Az operafesztivál igazgatói posztjára meghívásos pályázatot írtak ki, két jelölt van.Péntekre születik meg a döntés arról, hogy ki lesz az operafesztivál igazgatója. Mint arról az Észak-Magyarország korábban beszámolt, a miskolci önkormányzat közgyűlése legutóbbi ülésén arról döntött, hogy kibővíti a korábbi Miskolci Operafesztivál Kht. tevékenységét. A cég nevét Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft.-re változtatta, és új vezetőt nevezett ki az élére Némedi Varga Zoltán személyében. Az ő első feladatai közé tartozik, hogy kinevezze a fesztiváligazgatót, akinek a rendezvény szakmai programjának megszervezése lesz a feladata. (Bátor Tamás, a korábbi fesztiváligazgató szerződése augusztus végével lejárt.)

Némedi Varga Zoltán elmondta, október 7-én ül össze a bizottság, és tesz ajánlatot az igazgató személyére. Meghívásos pályázat alapján döntenek, négy jelöltet – olyanokat, akik korábban dolgoztak az operafesztiválon – hívtak meg a pályázatra. Némedi Varga Zoltántól megtudtuk, ketten fogadták el a felkérést, az ő pályázatukat először kéttagú szakmai zsűri bírálja majd el. Egyikük Selmeczi György, a másikuk Silló István karmesterek.

Javaslatot tesznek

– Azt kértük, ne személyt javasoljanak, hanem a szakmai tervekből emeljék ki, ami használható lehet – fogalmazott a kulturális szövetség igazgatója. – Szeretnénk később minden pozitív ötletet felhasználni (az igazgató úgy fogalmazott, van a pályázatokban bőven) és beépíteni a fesztivál működtetésébe.

A szakmai bírálat után kultúrpolitikai zsűri elé kerül a két pályázat, erre a pártok képviselőit kérték fel. (A névsor keretes írásunkban olvasható.) Ők tesznek majd javaslatot, de a végső döntés Némedi Varga Zoltán kezében van.

Kérdeztük, ki a két jelölt, ám az igazgató nem árulta el, mint mondta, nem nyílt pályázat volt, hanem felkérés, így nem szeretnék, hogy az egyik jelölt vesztesnek érezze magát. Megjegyezte, az új igazgatót jövő héten sajtótájékoztatón mutatják be.

Az Észak-Magyarország még a múlt héten megkérdezte Bátor Tamást, elfogadta-e a szövetség felkérését. Igennel válaszolt, pályázatában főként arról írt, hogy hogyan lehetne összekapcsolni az operafesztivált más rendezvényekkel.

ÉM-HM


A kultúrpolitikai zsűri

  • Zsiga Marcell (Fidesz), Miskolc alpolgármestere
  • Molnár Péter (KDNP) a kulturális bizottság elnöke
  • Fedor Vilmos (MSZP)
  • Jakab Péter (Jobbik)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában