Helyi közélet

2011.10.02. 20:53

Minden, amit a színházról tudni érdemes

Miskolc - Érdekes és fontos színházi emberekkel találkozhatnak a Deszka műhely tagjai.

Miskolc - Érdekes és fontos színházi emberekkel találkozhatnak a Deszka műhely tagjai.

Folytatódik a Tudásgyár színházértő műhelyének munkája. A szervezők azért indították el ezt a programot, hogy a benne részt vevő, színház iránt érdeklődő középiskolás fiatalok támpontokat kapjanak hozzá, hogyan érdemes színházat nézniük, hogyan lehet a hasznukra ez az eleven művészet.

A Deszka az év elején indult, Miskolcon - szombatonként délelőtt 10 és délután fél 2 között teremt találkozási lehetőséget ismert színházi szakemberekkkel. A program vendége volt az elmúlt fél évben például Forgács Péter rendező, Sándor L. István színikritikus, Németh Ákos drámaíró. Nyáron a deszkások két hetes táborban vehettek részt, a világhírű mestereknél tanult Balázs Zoltán rendező irányításával, a Maladype Színház tagjainak társaságában, a Vasgyár falai között, és amire jutottak, megmutatták a Factory Fesztivál nyitónapján.

Most ősszel folytatódik a Deszka. A legutóbbi találkozás alkalmával Orosz Ákos volt a program vendége: őt választották a színikritikusok ebben az évben a legígéretesebb pályakezdő színésznek. Nem kis teljesítmény van mögötte: három év alatt nyolc főszerepet alakított. Legközelebb Hegyi Árpád Jutocsa foglalkozik a diákokkal - az ő témája a színpadi szerelem: hogyan olvassuk Shakespeare történetét, a Rómeó és Júliát.

A Deszka foglalkozásain való részvétel ingyenes, jelentkezni lehet a 06 20 9589921-es telefonszámon, vagy elektronikus levélben: [email protected].

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában