Helyi közélet

2011.10.07. 07:49

Miért más fejleszti Tapolcát?

Miskolc - Miért külsős cég készítette Miskolctapolca fejlesztési koncepcióját?

Miskolc - Miért külsős cég készítette Miskolctapolca fejlesztési koncepcióját?Az Eurospa Kft.-t kérte fel a miskolci önkormányzat, egészen pontosan a Miskolci Városfejlesztési Kft., hogy augusztusra készítse el a Miskolctapolca fejlesztésére vonatkozó terveket. Mint arról már beszámoltunk: a szerződés alapján ezért 3 millió forint plusz ÁFÁ-t kap a cég. Ezen felül – ezt is tartalmazza a szerződés –, a pályázat megjelenése esetén a megvalósítási terv, valamint szükség szerinti további projektek megvalósítási tervének elkészítésére az Eurospa Kft. 2,8 millió forint plusz ÁFÁ-t kaphat.

Kérdésünk az volt az önkormányzat felé, miért külsős céggel készíttették a terveket, miért nem a városháza idegenforgalmi szakembereivel. Dobos Tímea városházi szóvivő elmondta: „Az ügy fontosságára való tekintettel – valamint annak érdekében, hogy a lehető legjobb szakemberek bevonásával határozzuk meg Miskolctapolca fejlesztési irányait – vontunk be a tervezésbe külső, turisztikai projektek tervezésében, megvalósításában, menedzselésében jártas, elismert tanácsadó céget, nevezetesen az Eurospa Kft.-t. A turisztikai fejlesztés előkészítését a Miskolci Városfejlesztési Kft. koordinálja, de a munkában részt vesznek az önkormányzat és a Miskolci Turisztikai Kft. szakemberei is.”

Azt is elmondta, az elkészül szakmai-fejlesztési koncepció anyaga jelenleg egyeztetés alatt áll, ha ez befejeződik, széleskörű tájékoztatást adnak.

ÉM-NSZR


Miskolc - Ígért vagy sem kormányzati támogatást a miniszterelnök Miskolctapolca fejlesztésére?

Miskolc – Orbán Viktor miniszterelnök – sajtóinformációk szerint – 5-7 milliárd ígért Tapolca fejlesztésére.

Miskolc – Az Eurospa Kft.-t is bevonták a miskolctapolcai fejlesztési tervek elkészítésébe. Mennyiért?

Miskolc – Országos tervpályázatot ír ki a városvezetés hamarosan Miskolctapolca fejlesztésére.

Miskolc – “Valótlan hír látott napvilágot az egyik internetes portálon. Nem igaz, hogy a Miskolci Önkormányzat megveszi a Juno szállodát!” – tájékoztatta a Borsod Online-t Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési kft. ügyvezetője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában