Helyi közélet

2011.10.07. 09:07

Megkérdeztük: Kit tart a legszimpatikusabb magyar hősnek?

Miskolc - Országszerte megemlékezéseket tartottak az aradi vértanúk napján, amelyet 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánított a kormány. Az ünnep alkalmából Olvasóinkat arról kérdeztük, kit tartanak ma hősnek?

Miskolc - Országszerte megemlékezéseket tartottak az aradi vértanúk napján, amelyet 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánított a kormány. Az ünnep alkalmából Olvasóinkat arról kérdeztük, kit tartanak ma hősnek? Jakubinyi László (Szimbiózis Alapítvány): Tisza István grófot. Közéleti személyiség volt, aki ezzel párhuzamosan saját birtokain gazdálkodott, ezáltal sokaknak biztosítva a megélhetést.

Dr. Csókay András (Megyei Kórház): Batthyány-Strattmann Lászlót, aki főnemes létére a szegények orvosa volt. Kora orvostársadalmának negatív megítélése ellenére is megmaradt jótékonynak és adakozónak.

Dr. Döbröczöni Ádám (Miskolci Egyetem): Egy névtelen katonát, a sok közül, aki elesett a Don-kanyarban.

Kolostori Anita (Holdam Egyesület): Sok névtele hőse van a magyar történelemnek. Én a Holdam Egyesület tagjait is annak tekintem, akik abszolút úttörő szerepet vállaltak a társadalom családbaráttá tételében.

Kupcsik Lidi költő: Egerszegi Krisztinát, a teljesítménye alapján, ami által dicsőséggel ajándékozta meg a magyar népet.

Miklós Katalin (Megyei Könyvtár): A munkahelyem névadóját, megyénk meghatározó történelmi személyiségét, a szabadságharc jeles hősét: II. Rákóczi Ferencet.


Miskolc – Az aradi vértanúk és Batthyány Lajos miniszterelnök emlékére rendezett ünnepséget a miskolci önkormányzat csütörtökön a Batthyány-emléktáblánál. A Jobbik ugyanott tartott október 6-ai megemlékezését, csak két órával később.

Borsod-Abaúj-Zemplén – Mit tanítanak ma a magyar szabadságharc hőseiről? Mit az egyéb magyar hősökről?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Miért kellett vértanúhalált szenvedniük a magyar szabadságharc hőseinek?

162 évvel ezelőtt, ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom tábornokát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában