Helyi közélet

2011.10.17. 14:49

Közös nárciszültetés a rákbetegek méltóságáért

Kazincbarcika – Idén már másodízben várta közös nárciszültetésre a városlakókat a „Teljes Életért” Egyesület és a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma.

Kazincbarcika – Idén már másodízben várta közös nárciszültetésre a városlakókat a „Teljes Életért” Egyesület és a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma.A programra az Önkéntesek Hete rendezvénysorozat keretében került sor. A nárcisz világszerte a rákbetegek és az őket gondozó szervezetek szimbóluma; az élet, a remény, a szeretet és a ragaszkodás kifejezője.

Csütörtökön délután már második ízben szervezték meg Kazincbarcikán a „Méltóság Mezeje” elnevezést viselő programot. Ennek keretében ezúttal az újkazinci városrész egyik virágágyását ültették be a résztvevők a szimbolikus virág hagymájával, míg tavaly a Fő téren „kertészkedtek”.

A program szervezői a figyelemfelkeltő akcióval azt szeretnék elérni, ha a „Méltóság Mezeje” rendezvény résztvevői minden egyes elültetett hagymával erőt adnának a beteg, elesett embereknek, s éreztetnék velük, hogy nincsenek egyedül.

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában