Helyi közélet

2011.10.24. 10:07

Karate: miskolci érmek a budapesti Kodomo Kupáról

Budapest - Az elmúlt szombaton a miskolci Justitia Fuji-Yama SE karate klub hat sportolójával vett részt a Kodomo Kupán Budapesten. A versenyzők sok élménnyel és 4 éremmel tértek haza.

Budapest - Az elmúlt szombaton a miskolci Justitia Fuji-Yama SE karate klub hat sportolójával vett részt a Kodomo Kupán Budapesten. A versenyzők sok élménnyel és 4 éremmel tértek haza.

A verseny a legfiatalabb korosztályokkal vette kezdetét. Molnár Balázs a 7 éves 8. kyu-nál magasabb fokozatúak kategóriájában fiú kata versenyszámban az AC-Sinus SE versenyzőjétől kikapva 2. helyezést ért el, megszerezve ezzel egyesületünk első érmét, bátorítva ezzel a többieket.

A 8-9 éves korcsoportban a kezdők (10-9.kyu) között két kis karatéka is élete első versenyén próbálta ki magát. Juhász-Léhi Hunor a Takara-Hanami SE versenyzőjét magabiztosan legyőzve jutott a döntőbe, ahol a rutinosabb Dyanamic SE versenyzőjétől kikapott ugyan, de első versenyén ezüstérmet szerezve, megérdemelten örült sikerének. Orosz Kristófnak nem kedvezett a szerencse, a Hegyvidék SE versenyzőjétől kikapott, de sok tapasztalattal, reményekkel és egy bronz éremmel zárta első versenyét.

10-11 évesek 8-7. kyu-s fiú kata kategóriájában is szerencsét próbáltak a miskolci versenyző. Molnár Bálint az első akadályt véve továbbjutott a Takara-Hanami SE sportolóját legyőzve, majd a Hegyvidék SE versenyzője a vigaszágra juttatta, ahol az AC-Sinus SE karatésa jobbnak bizonyulva felállhatott a dobogó 3. fokára. Bokor Bence nagyon erős ágra kerülve először a Hegyvidék SE, majd a vigaszágon az AC-Sinus SE versenyzőjétől kikapva nem szerzett érmet, annál több tapasztalatot, amit a következő versenyén minden bizonnyal kamatoztatni fog.

Szorgalmas munkával és remek szerepléssel

12-13 éves kezdők között induló "legidősebb" Justitiás versenyzők, Kertész Bálint is első versenyén vett részt, szerencsésen előnyerőként kezdve a döntőbe jutott Seinchin SE versenyzőjétől kikapva jutott vigaszágra, ahol kezdeti szerencséje elpártolt tőle és az Arashi SC versenyzője legyőzte. 

"Gratulálunk versenyzőinknek, akik szorgalmas munkával és remek szerepléssel szereztek büszkeséget egyesületünknek és életre szóló élményeket maguknak."  - tudtuk meg Dr. Vincze Angélától, a Justitia Fuji-Yama SE vezetőedzőjétől. "Köszönjük a szülők - Bokor László, Molnár Szabolcs és Orosz Sándor - támogató jelenlétét.Versenyzőink legközelebb a Diákolimpiát megelőző Céghmester Kupán és a Tatami Team Kupán, majd a Miskolcon megrendezésre kerülő Avas Kupán bizonyíthatják újra rátermettségüket."

 

Kodomo Kupa 2011 (a Justitia Fuji-Yama SE eredményei)

7 éves, 8. kyu-, fiú kata:  Molnár Balázs, 2. hely  

8-9 éves, 10-9. kyu, fiú kata: Juhász-Léhi Hunor, 2. hely

8-9 éves, 10-9. kyu, fiú kata: Orosz Kristóf, 3. hely

10-11 éves, 8-7. kyu, fiú kata: Molnár Bálint, 3. hely

10-11 éves, 8-7. kyu, fiú kata: Bokor Bence, 5. hely

12-13 éves, 10-7. kyu, fiú kata: Kertész Bálint , 5. hely


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában