Helyi közélet

2011.10.07. 16:11

Ingyenesen képzik a vállalkozókat

Miskolc, Sátoraljaújhely, Ózd - Borsod megye három városában zajlanak különféle továbbképzések és tanfolyamok, amelyeket vállalkozóknak, és azok alkalmazottjainak szerveztek.

Miskolc, Sátoraljaújhely, Ózd - Borsod megye három városában zajlanak különféle továbbképzések és tanfolyamok, amelyeket vállalkozóknak, és azok alkalmazottjainak szerveztek.A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) a mikro – és kisvállalkozások humán erőforrás fejlesztésének érdekében indította be a turnusokat. Borsodban is több oktatás zajlik, de néhány még csak ezután indul el.

-  Országosan majd két és félezren vehetnek részt valamelyik képzésben, de megyei szinten is közel százötven azoknak a száma, akiket sikerül bevonni – árulta el Veresné Bodnár Emese, a KISOSZ képviselője. – A szakképesítések esetében háromféle OKJ-s képzésről beszélhetünk. Élelmiszer- és vegyi áru eladó, ruházati eladó és a kereskedő-boltvezető. Emellett három programakkreditált tréninget is szervezünk, aminek az elvégzése után tanúsítványt kap a résztvevő. Ez a pénzügyi tervezési stratégia, a marketing ismeretek valamint az élelmiszerbiztonsági és higiéniai ismeretek.

Csak helyettesíteni kell

A képzésekkel kapcsolatban fontos információ, hogy az elnyert pályázati forrásnak köszönhetően (TÁMOP-2.1.4-09/1-2010.-0003) valamennyi résztvevő számára ingyenes. Azok jelentkezhetnek, akik egyéni vagy társas vállalkozók, illetve azok tisztségviselői, alkalmazottai. Csupán annyi a kikötés, hogy amíg a turnus zajlik, addig meg kell oldani a munkahelyi helyettesítést. Az ingyenes oktatások eddigi tapasztalatairól jók a visszajelzések, és egyre többen keresik a tanulási lehetőséget.

-  A jelenlegi gazdasági helyzetben valamennyi vállalkozónak nagy segítséget nyújt, ha ingyenes oktatáson vehet részt – tette hozzá Szalári István, a KISOSZ Borsod megyei elnöke. – A helyszínek kiválasztásánál figyelembe vettük, a hátrányos helyzetű régiókat is, ezért esett a választásunk Ózdra és Sátoraljaújhelyre. Ugyanakkor a megyeszékhelyen szervezett turnusokon is megfelelő az érdeklődés.

Szalári István hozzátette: aki szeretne részt venni a jövőben induló tréningek valamelyikén, az megteheti a KISOSZ megyei irodájában, valamint a szövetség internetes oldalán is.

– ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában