Helyi közélet

2011.10.15. 18:31

Hideg napok hétfőn, kedden reggel gyenge fagy Borsodban

Borsod - Abaúj - Zemplén  - Szombat délután erősen megnövekszik a felhőzet, és foltokban futó záporok is előfordulhatnak. Estére csökken a felhőzet, és gyorsan hűl a levegő. Éjszakára párássá válik a levegő. Vasárnap folytatódik a változóan napos-felhős, igen hideg idő.

Borsod - Abaúj - Zemplén  - Szombat délután erősen megnövekszik a felhőzet, és foltokban futó záporok is előfordulhatnak. Estére csökken a felhőzet, és gyorsan hűl a levegő. Éjszakára párássá válik a levegő. Vasárnap folytatódik a változóan napos-felhős, igen hideg idő. Előfordulnak kissé felhősebb időszakok, de nagyrészt szép napos idő lesz. Hajnalban fagyfoltok, a mélyebb fekvésű helyeken, foltokban ködfoltok is előfordul. Szél nem lesz. Gyenge keletis lesz a légmozgás iránya.

A jellemző hőmérséklet: délután 10, reggel 0 fok körül alakul. (Tehát gyenge fagy lesz!)

A legvalószínűbb folytatás országosan

(Részletek az EWS honlapján) - Jövő hétre már országszerte „novemberi” hideg, reggelenként, párás, ködfoltos, 2 méteren is gyengén fagyos, napközben azonban nagyobbrészt napos idő várható. - Szerdára, csütörtökre jelentős eső valószínű.

Közlekedésmeteorológia: A magas üzemanyagárak miatt feltehető, hogy sokan csak hétvégén autóznak. Így az ő gyakorlottságuk mérsékeltebb. Azaz a balesetveszély fokozottabb.

Élettanilag jelentős fronthatás: gyenge HIDEG, - ma éjfélkor a Holdfázis 87 %-os, csökkenő.

Orvosmeteorológia: dr. Czeglédi Zsófia) Napos, de egyre hidegebb idő várható a következõ napokban. Ha szabadtéri programot szerveznek, mindenképpen öltözzenek fel alaposan, hiszen az ablakon át sokkal kellemesebbnek tűnhet az idő a szikrázó napsütésnek köszönhetően. A hideg hatására az ízületi- és csontfájdalmaik fokozódhatnak. A tünetek megelőzésére ajánlott az érzékeny területeket külön védeni a hideg ellen, mert pl. az ízületek akár rövid ideig tartó hideghatásra is tartós fájdalommal reagálhatnak. Az előrejelzésért felelős: Pártai Lucia. European Weather Service Folyamatosan frissen tartott előrejelzésünk: www.eumet.hu -n.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában