Helyi közélet

2011.10.24. 10:52

Forma 1: az Indiai Nagydíj menetrendje

Budapest - A hétvégén az indiai Delhi közelében a Buddh International Circuit versenypályán kerül megrendezésre a 2011-es Formula 1-es világbajnoki szezon 17. futama az első Indiai Nagydíj.

Budapest - A hétvégén az indiai Delhi közelében a Buddh International Circuit versenypályán kerül megrendezésre a 2011-es Formula 1-es világbajnoki szezon 17. futama az első Indiai Nagydíj.

A Hermann Tilke tervei alapján a Jaypee Group által épített pályán a hatalmas ázsiai ország az idei szezonban először ad otthont a száguldó cirkusz mezőnyének. - írja a formula.hu. Az első India Nagydíjon azt követően, hogy az előző futamon, a Koreai Nagydíjon Sebastian Vettel után már a Red Bull csapat is bebiztosította az idei világbajnoki címét csak egyetlen egy nyitott kérdés maradt, mégpedig az, hogy Sebastian Vettel mögött ki az a másik két pilóta, aki részt vehet majd az FIA decemberi díjkiosztóján.

Ki lesz a második?

A második és a harmadik helyért minden bizonnyal sokkal szorosabb csata fog folyni, mint az idei világbajnoki címért, hiszen a bajnoki dobogó két legalsó fokára a 222 pontos Jenson Button mellett a 212 pontos Fernando Alonsónak, a 209 pontos Mark Webbernek, és a júliusi Német Nagydíjat követően Koreában a dobogóra visszatérő 196 pontos Lewis Hamiltonnak is van még esélye.

Az Indiai Nagydíj menetrendje (magyar idő szerint UTC +2) 

Október 28. (péntek)   

6.30: első szabadedzés

10.30: második szabadedzés

Október 29. (szombat)

7.30: harmadik szabadedzés

10.30: időmérőedzés (tv: RTL Klub)

Október 30. (vasárnap)

10.30: az első Indiai Nagydíj (tv: RTL Klub) 

(A pálya hossza: 5137 méter. Kanyarok száma: 16. Körök száma: 60. A futam hossza: 308.220 kilométer)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában