Helyi közélet

2011.10.10. 20:56

A vádlott már tagadja, hogy taszított barátnőjén

Miskolc - Hamarosan ítélet a barátnőjét az erkélyről kidobó kamaszlány ügyében.

Miskolc - Hamarosan ítélet a barátnőjét az erkélyről kidobó kamaszlány ügyében.Hamarosan befejeződik a bizonyítási eljárás, és ítélet születhet abban a büntetőügyben, amely dr. Czibrik Attila bírói tanácsa előtt folyik a megyei bírságon egy tizenhat éves lány halála ügyében. Mint ahogy arról lapunkban mi is beszámoltunk, tavaly május elején egy akkor tizenhét éves lányt vett őrizetbe a rendőrség. Azzal gyanúsították – majd később az ügyészség azzal vádolta meg -, hogy dulakodást követőn áttaszított egy tizenhat éves lányt az egyik belvárosi panelház tizedik emeleti erkélyének korlátján. A két, intézetből megszökött lány ebben a lakásban húzta meg magát, és egy nadrágon kapott hajba.

Volt aktus vagy nem volt?

A hétfői tárgyaláson a bíróság újra a vádlottat hallgatta meg, aki időközben nagykorúvá érett, és most annak ellenére tagadta, hogy megtaszította volna az áldozatot, hogy azt a talajszintről szemtanúk is látták, s az eljárás korábbi szakaszában ő maga is elismerte ezt. A bíróság tanúként meghallgatta a lány mostohabátyját is, aki azt vallotta, hogy a bűncselekmény idején nem, de korábban a lakásban tartózkodott, ám a garzon tulajdonosa egy fogadott telefonhívás után őt, és még két férfiismerősét leküldte a játszótérre – állítása szerint azért, hogy ne találkozzanak azzal az ötvenes „kuncsafttal”, aki nemi kielégülés céljából látogatta meg a házigazdát – illetve a lakásban maradt három lány valamelyikét, amiért a házigazda szedte be a fuvardíjat. A vádlott lány tagadta, hogy járt volna ilyen férfi a lakásban, mostohabátyja viszont kitartott vallomása mellett, így kettejük szembesítése nem hozott eredményt.

A tárgyaláson ezt követően a bíróság szakértőket hallgatott meg, de valamennyi megidézett nem tudott megjelenni, így újabb határnapot kellett kiírni az eljárás folytatására, melyen vélhetőleg már a perbeszédeket követően ítéletre is sor kerülhet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában