Helyi közélet

2011.09.15. 13:47

Zsebből rabolt a 17 éves fiú Ózdon

Ózd - Ismerősének zsebében kutatott, majd ki is rabolta társát egy 17 éves fiatalkorú fiú. A már többször büntetett elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, akit később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Ózd - Ismerősének zsebében kutatott, majd ki is rabolta társát egy 17 éves fiatalkorú fiú. A már többször büntetett elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, akit később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A rendelkezésre álló információk szerint augusztus 30-án a délutáni órákban egy 17 éves ózdi fiú megállította egyik 14 éves ismerősét az utcán. Kérdőre vonta, hogy mi van a zsebébe, mire a fiatalabb fiú azt felelte, hogy egy lámpa melyet meg is mutatott. Ezután az idősebb fiú a sértett másik zsebébe nyúlt, ahol egy 1000 Ft-osra rámarkolt, mire a fiatalabb fiú tiltakozásul rácsapott a kezére. A támadó erre megütötte, miközben elvette pénzét, majd elszaladt a helyszínről. A sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyben végzett halaszthatatlan nyomozati cselekményeknek köszönhetően a tettest az ózdi rendőrök az elkövetés napján elfogták és előállították, aki kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte. A fiatalkorú elkövető már nem ismeretlen a hatóságok előtt. Több esetben volt büntetve a 17 éves fiú, korábban (2010-ben) rablás bűntett miatt a Miskolc Városi Bíróság határozatában 4 hónap fiatalkorú fogházra ítélte, melyet 2 évre felfüggesztett. Továbbá ez év májusában lopás vétség elkövetése miatt a Miskolci Városi Bíróság 180 óra közérdekű munkára ítélte.

Az Ózdi rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya eljárást folytat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt a 17 éves elkövetővel szemben.

Tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára, hogy azt a büntető törvénykönyv 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni és arra, hogy a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, valamint megalapozottan feltételezhető, hogy a fiatalkorú elkövető szabadlábon hagyása esetén - mivel a sértettet látásból ismeri - befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítaná, veszélyeztetné a nyomozást, továbbá arra, hogy a felfüggesztés időtartama alatt újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, figyelemmel arra, hogy ezen rablás bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el, ezért a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában