Helyi közélet

2011.09.12. 08:21

Zöld Nyíl: Újra "kisiklott" a villamosbeszerzés

Miskolc - A Solaris és a Ganz- Skoda is megtámadta a miskolci önkormányzat villamosbeszerzési döntését.

Miskolc - A Solaris és a Ganz- Skoda is megtámadta a miskolci önkormányzat villamosbeszerzési döntését. Csontos Ágnes, a Zöld Nyíl villamosprojekt igazgatóság menedzsere Észak-Magyarországnak elmondta, jelenleg nem kívánják kommentálni a történteket. Még csak az egyik vesztes cég jelezte igazgatóságukhoz hivatalosan, hogy megtámadta a döntést, arról, hogy egy másik cég is hasonlóképp döntött, még csak a Közbeszerzési Döntőbizottság honlapjáról szereztek tudomást. Ezért hétfőn kívánják álláspontjukat nyilvánosságra hozni. A miskolci önkormányzat közgyűlése szeptember elsején bólintott rá a végeredményre és még aznap be is jelentette, hogy a miskolci villamosok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertese az AnsaldoBreda nevű olasz cég. (31 darab járműre köttetne a szerződés.) Ám mint előre borítékolható volt, a közbeszerzési eljárás során pályázott cégek közül – hat ajánlat érkezett – két vesztes, a Solaris és a Ganz-Skoda megfellebbezte a miskolci önkormányzat döntését a Közbeszerzési Döntőbizottságnál.

Szerették volna megelőzni

Az Észak-Magyarország még az eredményhirdetéskor megkérdezte Kriza Ákos polgármestert, hogyan igyekeznek elejét venni, hogy a vesztes vagy kizárt pályázók megakadályozzák a szerződéskötést. A polgármester akkor elmondta, ez ellen semmit nem tehetnek. A hangsúly a megelőzésen volt: az előző tendereztetési eljárásokból tanulva (valamint a debreceni tapasztalatokat figyelembe véve) konzultáltak közbeszerzési szakértőkkel, hogy olyan kiírás szülessen, amely minden szempontból védhető. Bíznak benne, fogalmazott, hogy még ha lesz is észrevétel a vesztesek részéről, sikeres lesz a kiírás. A miskolci projekt történetében a mostani a negyedik próbálkozás a villamosok beszerzésére. Három esetén – valamely pályázó jogorvoslati kérelme nyomán – a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette az eljárást, a harmadik döntés miatt a miskolci önkormányzat bírósághoz is fordult.

ÉM-HM


Tíz cég vásárolta meg a pályázati kiírást, öt adta be, de csak kettő volt érvényes.

Miskolc – Negyedik alkalommal írták ki a miskolci villamostendert, s immár másodszor hirdették ki győztesnek az olasz AnsaldoBreda SpA pályázatát.

Miskolc (MTI) – Az olasz AnsaldoBreda társaság nyerte a miskolci villamostendert – értesült az MTI azt követően, hogy erről a miskolci önkormányzat zárt ülésen döntött csütörtökön; a Városháza pénteken tart tájékoztatót.

Miskolc – Miskolc Város Közgyűlése 2011. szeptember 1-jén rendkívüli közgyűlésen hagyta jóvá a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése”- az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló nagyprojekt- keretein belül 31 db villamos jármű szállítására és kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére kiírt közbeszerzési eljárás eredményét. A döntés értemében a nyertes ajánlattevő az olasz ANSALDOBREDA villamos gyártó cég lett – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleményében.

Miskolc – Újra az AnsaldoBreda olasz cég nyerte a miskolci villamostendert, éppúgy mint tavaly márciusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában