Helyi közélet

2011.09.13. 15:47

Zöld Nyíl: A "pogácsák" biztosítják a rövidebb menetidőt

Miskolc - Gömb-süveg-sor, Demszky-pogácsák, kinek hogy tetszik vagy éppen pont, hogy nem tetszik. Az autósok szerint csak akadályozza őket a közlekedésben, sőt, a beruházás Győri kapui részét megelőző fórumokon is kérték az ott lakók: azon az útszakaszon ne legyen. De lett. Miért?

Miskolc - Gömb-süveg-sor, Demszky-pogácsák, kinek hogy tetszik vagy éppen pont, hogy nem tetszik. Az autósok szerint csak akadályozza őket a közlekedésben, sőt, a beruházás Győri kapui részét megelőző fórumokon is kérték az ott lakók: azon az útszakaszon ne legyen. De lett. Miért? A projektigazgató azzal érvelt, hogy ahhoz, hogy az új villamosok menetideje 2-3 perccel rövidebb legyen, ahogy ígérték is, ehhez a zárt pályaszakaszt is biztosítani kell. Annyit könnyítettek a nemszeretem gömb-süveg-soron, hogy nem 12 centi átmérőjű, hanem 7 centis. Komoróczy Imre azt is elmondta: a záróvonal felfestése nem jelentett volna elegendő biztonságot.

Azt is megtudtuk, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcában, mióta megvan a „pogácsa”, kevesebb a baleset. Sőt, a gömb-süveg-sorral kapcsolatban hozzájuk nem érkezett panasz.

ÉM


Miskolc - Az 1-es és az 1A-s villamosok kérdése sokaknak még mindig nem tiszta. Egészen pontosan az, hogy miért lesz szüksége a városnak három villamosvonalra.

Miskolc - A Zöld Nyíl egy jelentős szakaszát hó elején átadták, ha az utasok nem is, az autósok bosszankodnak eleget.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában