Helyi közélet

2011.09.19. 12:26

Tavasszal kezdődik a munka Kövesden

Mezőkövesd - Várhatóan jövő tavasszal kezdődnek meg a szennyvízberuházás utolsó ütemének munkálatai Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Várhatóan jövő tavasszal kezdődnek meg a szennyvízberuházás utolsó ütemének munkálatai Mezőkövesden.A dél-borsodi település önkormányzata pályázati úton nyert forrást a mintegy kétmilliárd forint értékű fejlesztés megvalósítására. A beruházás előkészítése folyamatosan zajlik.

„Az elmúlt hónapban megkötötték a támogatási szerződést, így tulajdonképpen elhárultak az akadályok a fejlesztés megvalósítása elől. Első lépésben a pályázatban szereplő munkák közbeszerzési eljárása indul majd el. Ez tartalmazza egyebek mellett a kivitelezésre, valamint a műszaki ellenőrzésre vonatkozó eljárást. A kivitelezésre, tehát az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, figyelembe véve a beruházás nagy értékét, véleményem szerint kb. három hónapig fog tartani.” – emelte ki Nagy István, stratégiai és pályázati referens.

A Mezőkövesden történő fejlesztéssel párhuzamosan az önkormányzat önerőből a Zsóry üdülőterületen is végrehajtja a szennyvízhálózat kiépítését. A munkálatok 2012 tavaszán kezdődnek majd meg a dél-borsodi városban. Mezőkövesd önkormányzata időben fogja tájékoztatni a lakosokat a beruházás megkezdéséről és a munkálatok végrehajtásának pontos menetéről.

- B. K. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában