Helyi közélet

2011.09.28. 13:56

Prügy: Víz kikapcsolva, egy ember előállítva

A rendőrségnek is be kellett avatkoznia Prügyön, mikor szerdán a kikapcsolták a vízet két családnál.

A rendőrségnek is be kellett avatkoznia Prügyön, mikor szerdán a kikapcsolták a vízet két családnál.Egy embert előállított a rendőrség szerdán, mert meg akarta akadályozni, hogy a Borsodvíz Zrt. két családnál, nemfizetés miatt, kikösse a vízszolgáltatást. Mint a szerencsi rendőrkapitányságon megtudtuk, a vízszolgáltató kérte a rendőrség segítségét.

Erdei Sándor, Prügy polgármestere az Észak-Magyarországnak elmondta: a településen, a Dankó Pista utcában kellett két családnál kikötni a vizet. Eredetileg 12 háznál kellett volna, de a többiekkel még folyik az egyeztetés. Azok a családok, akiknél tegnap óta nincs víz, többszöri felszólításra sem voltak hajlandók fizetni – mondta a polgármester. Azt is megtudtuk, a településen élők egy része több millió forinttal tartozik a vízszolgáltatónak, van olyan család, akik 3 éve fizettek utoljára.

A polgármester szerint, ha kérték volna az önkormányzat segítségét, akkor a lakásfenntartási támogatásból tudtak volna törleszteni. Az új nyomtatványon fel is van tüntetve ez a lehetőség – magyarázta – egészen pontosan az, hogy melyik szolgáltatónak adja az önkormányzat a juttatást. De legtöbben nem a víz-, hanem az áramszolgáltatót jelölik meg – tette hozzá. Ennek az is oka, hogy a kikötés után sem maradnak, hiszen a jogszabály szerint nem is maradhatnak víz nélkül a családok, ezért a közkutakat használhatóvá tették a számukra.

Erdei Sándor szerint érdekes, hogy nemcsak azok nem fizetnek, akik bérpótló jutattásból élnek, azok sem, akik egyébként tudnának. Így fogalmazott: sportot űznek a nemfizetésből.

A település első emberétől azt is megtudtuk: csütörtökön is folytatódik a kikötés.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában