Helyi közélet

2011.09.29. 07:29

Partvonal: Kié a Miskolci VSC?

<em>Évtizedekkel ezelőtt, „megboldogult” földesista koromban a Miskolci VSC igazolt labdarúgója voltam. Serdülőként, majd ifistaként arról álmodtam, hogy előbb NB II-es, majd élvonalbeli futballista leszek, s engem is ugyanúgy fognak majd ünnepelni a szurkolók, mint azt tették jóval korábban, amikor hétről hétre a zöld-fehérek kiválóságait éltették. Vágyaimból azonban nem lett semmi, nyilván azért nem, mert tehetségtelen voltam és kivetett magából ez a sportág.</em> <strong>Kolodzey Tamás jegyzete.</strong>

Évtizedekkel ezelőtt, „megboldogult” földesista koromban a Miskolci VSC igazolt labdarúgója voltam. Serdülőként, majd ifistaként arról álmodtam, hogy előbb NB II-es, majd élvonalbeli futballista leszek, s engem is ugyanúgy fognak majd ünnepelni a szurkolók, mint azt tették jóval korábban, amikor hétről hétre a zöld-fehérek kiválóságait éltették. Vágyaimból azonban nem lett semmi, nyilván azért nem, mert tehetségtelen voltam és kivetett magából ez a sportág. Kolodzey Tamás jegyzete.Amit nagy bánatomra nem kaptam meg a zöld gyepen, azt a másik oldalon visszaadta nekem az élet: immáron harminchatodik éve írhatok a vasutas sportolók sikereiről és bukásairól, örömeiről és bánatairól. Előéletem mély nyomokat hagyott bennem, ugyanis máig nagyot dobban a szívem, ha beteszem a lábom a híres-neves Kubikba. Engem hívni sem kell, ha versenyeket rendeznek ott, megyek magamtól, és szó szerint beteg vagyok, ha néhány napig nem találkozom hajdani szeretett klubom egykori és mai sportolóival.

Száz esztendős lesz az MVSC. Természetesen elmentem a centenáriumi ünnepségsorozat szervezésére életre hívott „brigád” első ülésén és a napokban tartott újabb megbeszélésén is. Szomorúan állapítottam meg, hogy a társaság majdnem ugyanott tart, ahol hónapokkal ezelőtt. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas éveikben járó, igazságtalanul elfelejtett sztárokat csak a lelkesedésük viszi előre: olyan érzésem van, hogy csupán őket érdekli a klub dicső múltja. A vasút nem segít, a MÁV tulajdonképpen már csak a nevét adja a „színtársulatnak”, a város pedig nincs abban a helyzetben, hogy (a DVTK-hoz hasonlóan) tízmilliókat áldozzon a száz esztendős MVSC ünnepségeire.

Így aztán a december 9-i, városi sportcsarnokba tervezett ceremónia valószínűleg szerény műsorral örvendezteti majd meg az érdeklődőket, jobbára olyannal, amelynek programját a klub önerőből képes finanszírozni. Mert a megannyi bajjal küszködő, a létéért küzdő Miskolci VSC-nek meg kell mutatnia, hogy volt, van és lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában