Helyi közélet

2011.09.06. 10:42

Miskolci koldus körkép: mit tehet a rendőrség?

Miskolc - Sajnos Miskolcon (is) egyre több a hajléktalan, akik koldulásból igyekeznek túlélni a mindennapokat. Mit tehet az önkormányzat például azokkal, akik erőszakosan lépnek fel velünk szemben mondjuk egy parkolóban? - <a href="http://www.boon.hu/miskolc/miskolci-koldus-korkep-mit-tehet-az-onkormanyzat/1782123">kérdeztük az önkormányzat képviselőjét</a>. Ugyanezt vettettük fel a rendőrség illetékesének is.

Miskolc - Sajnos Miskolcon (is) egyre több a hajléktalan, akik koldulásból igyekeznek túlélni a mindennapokat. Mit tehet az önkormányzat például azokkal, akik erőszakosan lépnek fel velünk szemben mondjuk egy parkolóban? - kérdeztük az önkormányzat képviselőjét. Ugyanezt vettettük fel a rendőrség illetékesének is."A rendőrség figyelmeztet, aztán feljelentést tesz." - mondta érdeklődésünkre Nagy Sándor alezredes, a miskolci kapitányság szóvivője. "A szemetelés, és a csendháborítás is önkormányzati határkörbe tartozik, ám természetesen állampolgári bejelentésre minden esetben kimegy a rendőrség és a szabálysértéstől függően intézkedik. Ha egy hangoskodásnál például nem csitulnak a kedélyek, ha az folyamatos, akkor akár elő is lehet állítani a renitenseket."

Nem volt jellemző

A Miskolci Rendőr Kapitányság szóvivője hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban nem voltak jellemzően a koldusok és a hajléktalanok miatti intézkedések a borsodi megyeszékhely. Az alezredes hozzátette: sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy tilos a koldulás, hiszen az jelenleg szabálysértésnek számít.

Végezetül egy érdekes adat: az év első felében 1093 esetben érkezett a szegedi városházára feljelentés koldulás miatt. Az már viszont más kérdés, hogy az ország bármelyik településén megbüntetett koldusoktól szinte lehetetlen behajtani az akár több 10 ezer forintos büntetéseket.

Folytatjuk.

(JLI)


Miskolc - Sajnos a borsodi megyeszékhelyen (is) egyre több a hajléktalan ember, akik kukázásból, koldulásból igyekeznek túlélni a mindennapokat. De mit tehet az önkormányzat például azokkal, akik már zaklatóan, erőszakosan lépnek fel velünk szemben mondjuk egy parkolóban?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában