Helyi közélet

2011.09.21. 11:52

Megújult az ózdi kilátó

Ózd - Széles társadalmi összefogással sikerült felújítani azt a pihenőhelyet és kilátót Ózdon, amelyet az 1930-as években Roob József egykori vaskohómérnök kezdeményezésére hoztak létre.

Ózd - Széles társadalmi összefogással sikerült felújítani azt a pihenőhelyet és kilátót Ózdon, amelyet az 1930-as években Roob József egykori vaskohómérnök kezdeményezésére hoztak létre.Az Újra Ózdért Egyesület vette kézbe az ügyet, ugyanis néhány hónappal ezelőtt még gazzal benőtt, rozsdás, lepusztult állapotban volt az építmény.

A helyi önkormányzat, vállalkozók, civil szervezetek és magánemberek is az ügy mellé álltak, így sikerült helyre állítani a Zsélyi Aladár úton található kilátót. Ezzel kapcsolatban Telky János, az Újra Ózdért Egyesület elnöke megjegyezte: az a szándékuk, hogy a helyiek és a városba érkezők megismerjék ezt a helyet, hiszen erről a pontról a gyári rész tökéletesen áttekinthető. A későbbi tervekben az is szerepel, hogy néhány fa kivágásával egy teljes panorámát nyújtsanak az ide látogatók elé, mert most még az Újváros Tér takarásban van. A kilátón egy magyar és egy uniós lobogó is található, az Ózd felirat pedig rövidesen meg lesz világítva, hogy az esti órákban távolról is kitűnjön a helyszín. Telky János szerint a jelképet tekintve a kohászati kéménysort egész biztos, hogy nem tudja majd helyettesíteni, abban viszont bízik, hogy a városba érkezők számára kedvelt hely lesz a Roob-pihenőhely.

–ME-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában