Helyi közélet

2011.09.11. 19:12

Megújult a taktakenézi iskola

Taktakenéz - A konyha kapacitását megduplázták, új tetőt, hőszigetelést kapott az épület.

Taktakenéz - A konyha kapacitását megduplázták, új tetőt, hőszigetelést kapott az épület.Az iskola nem csak oktatási intézmény egy kistelepülésen, de gyakran a közösségi élet központja is. Így van ez Taktakenézen is, ahol az önkormányzat megbecsüli az iskoláját, folyamatosan keresik a lehetőséget, a pályázati forrásokat az intézmény fejlesztésére. Szombaton délután a legutolsó projekt zárásaként mutatták be a településen élőknek a 68,5 millió forintból – jórészt uniós támogatásból – megújult iskolát.

Molnár Tibor polgármester elmondta, 1991-ben nyolc tanteremmel, egy természettudományi előadóval, egy csoportszobával, vizes blokkokkal bővítették az iskolát, és felhúztak egy 300 négyzetméteres tornatermet is, és azóta is fejlesztik az intézményt, amint arra lehetőségük nyílik.

Az idei beruházás az intézmény konyháját is érintette, ahol az eszközbeszerzéseknek – 200 literes főzőüstöt, burgonyakoptatót, olajsütőket, rozsdamentes munkaasztalokat vettek –, korszerűsítésnek köszönhetően az eddigi létszám kétszerese – 300 személy – részére tudnak főzni, ami már csak azért is fontos, mert a gyerekek mellett innen látják el meleg étellel a község menzakoszt iránt érdeklődő nyugdíjasait is.

Az iskolában teljesen megújultak a vizesblokkok, tetőzetet, nyílászárókat, a tantermekben melegburkolatot cseréltek, és gondoskodtak az épület hőszigeteléséről, a tanári és igazgatói szoba felújításáról. Az iskolában már vannak interaktív táblák, remekül felszerelt informatikaterem, ami a zömében hátrányos helyzetű gyerekeket oktató intézmény számára azért is fontos, mert az itt tanuló gyerekek jelentős része csak itt találkozhat számítógépekkel, amelyek nélkül ma már korszerű tudásra nem lehet szert tenni.

Az átadó ünnepségen ott volt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő is, aki beszédében kitért arra, hogy remek dolognak tartja az oktatásban az új módszerek, technológiák megjelenését, de senki se gondolja, hogy a fejlett eszközök, az interaktív tábla pótolni képes a pedagógusokat; a gépek akkor működnek jól, ha elkötelezett emberek kezelik, használják őket, abból pedig a taktakenézi iskolában nincs hiány. Miután az iskola diákjai zenés-táncos műsorukat bemutatták, Koncz Ferenc átvágta a nemzeti színű szalagot, majd az érdeklődők valamennyien megtekintették az iskolát.

Közben a taktakenézi futballpályán javában zajlott a falunap, ahol a helyi előadók mellett színpadra léptek a Fortuna Divat és Tánc Stúdió lányai is. A hangszórókból szólt a zene, a pályán egész nap sportrendezvények voltak, a gyerekek pedig vattacukrot szopogathattak és ugrálhattak a trambulinon.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában