Helyi közélet

2011.09.03. 17:27

Megszépült és nevet kapott az óvoda

Nyékládháza - Dargay Attiláról, a 83 éves korában elhunyt rajzfilmrendezőről nevezték el Nyékládházán a szombaton átadott óvodát.

Nyékládháza - Dargay Attiláról, a 83 éves korában elhunyt rajzfilmrendezőről nevezték el Nyékládházán a szombaton átadott óvodát. A névválasztás nem véletlen, tudtuk meg Urbán Sándorné polgármestertől, hiszen a kiváló rajzoló és rendező Nyékládháza szülötte. A róla elnevezett gyermekintézményt 110 milliós uniós támogatás segítségével sikerült felújítani.

A régi, korszerűtlen panelépület szigetelést és tetőt kapott, valamint alapterületét a kétszeresére bővítették. Így hétfőtől már nem csak a négy csoportszoba, hanem logopédiai foglalkoztató, tornaszoba, orvosi szoba és egy hatalmas fedett terasz is várja a gyerekeket. Az óvoda emblémaállata Vuk lett, hiszen a kis róka történetéről szóló animációs filmet is Dargay Attilának köszönhetjük. A projektzáró és névadó ünnepségen részt vett a névadó özvegye, Henrik Irén is, aki annak idején operatőrként dolgozott férje mellett.

- ÉM -


Sárospatak - dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálta azt az ünnepi szentmisét, amelyet a sárospataki Szent Erzsébet Általános Iskola évnyitója alkalmából tartottak a Sárospataki Bazilikában szombaton délelőtt.


Legtöbb szülő azt szeretné, ha gyermeke egészséges ételeket kapna az iskolában, óvodában. A világ azonban, mintha csak papíron, ajánlásokban és jogszabályokban haladna az egészséges közétkeztetés felé. Mert a szabályokat alkotók elfelejtik, hogy a jobb minőségű ételekhez több és nem kevesebb pénz szükséges. Hegyi Erika jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában