Helyi közélet

2011.09.29. 09:43

Lovasrendőrök járőröznek Putnokon

Putnok - A gömöri kisvárosban ismét megjelentek a lovasrendőrök, akik jelen vannak az ültetvényeken, gyümölcsösöknél, valamint a borospincéknél, megelőzve ezzel a lopásokat.

Putnok - A gömöri kisvárosban ismét megjelentek a lovasrendőrök, akik jelen vannak az ültetvényeken, gyümölcsösöknél, valamint a borospincéknél, megelőzve ezzel a lopásokat.Már felbukkanásukkal is tekintélyt parancsolnak a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályához tartozó rendőrök. A Putnokon szolgálatot teljesítő járőrpáros lovaikkal pillanatok alatt az adott helyszínen teremnek - ugyanis a lovak hangtalanul, minden akadályt leküzdve, könnyedén mozognak a hegyes- völgyes terepen és nem beszélve arról, hogy  a lóháton ülő járőr a magasból sokkal könnyebben észreveszi a gyanús mozgást.

Görömbei Zoltán rendőralezredes, a putnoki rendőrőrs parancsnoka kérdésünkre elmondta: fontos és szükséges a lovasrendőrök jelenléte Putnokon. Sokan emlékeznek még rá, hogy a településen korábban is volt ilyen szolgálat, mely által jelentősen csökkent a gazdálkodók sérelmére elkövetett lopások száma. Elmondta továbbá, hogy az itt élők örülnek és barátságosan fogadták a rendőri jelenlétet. A lovasrendőrök jól képzettek és jól felszereltek, a gumibot helyett azonban kardot viselnek. A láthatósági mellény viselése elengedhetetlen a rendőrnek, ugyanakkor a lovaknál a láthatósági takaró és a fényvisszaverő lábvédő teszi kerekké, egésszé, valamint tekintélyt parancsolóvá a lovast és lovasát. 

 - Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában